hnv murr

EXVALOS – dodavatel strojních dílů

Společnost EXVALOS z Lanškrouna, specializující se zpočátku na prodej valivých ložisek, byla založena v roce 1992.

 

Ke komoditě valivých ložisek se postupem času přidala spousta dalších strojních dílů potřebných ke stavbě strojů nebo k jejich opravě. Přibyla například kluzná pouzdra, aby do ložisek nevnikaly nečistoty, byla potřeba použít gufera na zatěsnění, na vymezení vůlí v uložení slouží zas anaerobní lepidla.
Ložiska dlouho fungují, když jsou správně namontována, a proto se používá montážní a demontážní nářadí, jež patří také do prodejního sortimentu firmy, stejně jako řetězy k přenosu výkonu nebo klínové a ozubené řemeny za pomocí řetězových kol, řemenice a průmyslové spojky.
Nedílnou součástí společnosti EXVALOS jsou strojní díly a prostředky pro všeobecné použití, jako jsou hadicové spony ze čtyřech materiálů a v několika konstrukčních provedeních, segerovky na hřídel a do díry, klínky a pera, kuličky a válečky, mazací tuky tuzemské i zahraniční výroby včetně mazniček a prostředků na mazání, například mazací lisy, olejničky či automatické maznice.
Novým dynamicky se rozvíjejícím oborem jsou lineární ložiska, jež slouží k přenosu přímočarých sil v konstrukci strojů. Ve skladových zásobách firmy jsou jak kulaté tyče s kuličkovými pouzdry, tak i profilové tyče s vozíky. Společnost EXVALOS je schopna upravit tyče dle potřeb zákazníka co do délky i tvaru. Stejnou službu nabízí i při prodeji trapézových a kuličkových šroubů. Jde přitom jen o malý výčet prodávaných výrobků. Více informací najdete na webových stránkách.

www.exvalos.cz

 
Publikováno: 14. 11. 2019 | Počet zobrazení: 1571 článek mě zaujal 270
Zaujal Vás tento článek?
Ano