hnv murr

Aby fungovaly elektrárny i váš oblíbený pivovar

AMPO ze Žďáru nad Sázavou je rodinná společnost, která dává věci do pohybu. A to doslova.

 

Zaměřuje se na dodávky mechanických a elektrických pohonů, a s tím souvisejících dílů a jejich služby jsou klíčové pro ty, kdo potřebují dopravovat zboží z jednoho místa na druhé.

Italsko-české čtvrtstoletí
Firmu AMPO založily v roce 1994 dvě rodiny – italští Arminiovi a čeští Poulovi. To ostatně napovídá i její název vzniklý spojením jejich příjmení. A už čtvrt století dodávají na český a slovenský trh od italských výrobců elektrické pohony i další komponenty potřebné pro výrobní linky a dopravníky. Spolupracují s řádově padesáti ověřenými italskými výrobci pohonové techniky, mezi nimiž je i společnost Bonfiglioli Riduttori, výrobce, který patří v současné době mezi světovou špičku, a kterého AMPO nyní v České a Slovenské republice zastupuje.
V současné době předává otec-zakladatel Oldřich Poul pomyslné žezlo svému synovi Romanovi. Ten se dvacet let po boku otce věnoval práci ve firmě a i nadále chce pokračovat v rodinné tradici, takže kontinuita fungování úspěšné firmy, kterou vybudovali jeho předchůdci, i kvalita služeb poskytovaných jejím zákazníkům, bude pokračovat. Na prvním místě bude vždy zákazník, rychlá a kvalitní dodávka. „Mezi naše zákazníky patří například pivovary po celé České a Slovenské republice. Vybavujeme jejich linky pohony, které přizpůsobíme přesně podle potřeby jednotlivých výrobních procesů. Dodáváme také veškeré komponenty pro stavbu dopravníků a linek všech průmyslových sektorů,“ popisuje jednatel Roman Poul a dodává, že jejich elektrické motory a převodovky pohánějí také dopravníky na letištích i na poštách. Planetové převodovky jsou aplikovány v elektrárnách, stavebních strojích nebo větrných elektrárnách. A pokud jste si vy nebo vaše děti užili kdekoliv v Česku jízdu na kolotoči, tak k vašemu zážitku přispěla stoprocentně převodovka z firmy AMPO. Bez ní byste se na této atrakci nesvezli.

Dodávka ještě týž den
Zákazníci si mohou být jisti, že když se obrátí na AMPO, jejich odborníci jim spolehlivě pomohou s výběrem pohonu a dodáním všech potřebných dílů pro sestavení výrobních linek i dopravníků. „Podle typu výrobní linky připravíme návrh elektrického pohonu a ten také zajistíme a dodáme,“ doplňuje Roman Poul s tím, že nabízený sortiment je tak široký, že uspokojí i ty nejnáročnější.
Před třemi roky získala firma AMPO licenci od italské Bonfiglioli Riduttori pro lokální montáž a díky tomu může převodovky a motory podle potřeb zákazníků kompletovat přímo ve Žďáru nad Sázavou. „Zrychlili jsme tím výrazně dobu dodání. Už nemusíme čekat na dodávky z Itálie, zákazníka uspokojíme do 24 hodin. Na tyto pohony zajištujeme také servis, a to bez čekání, s disponibilitou všech dílů a na špičkové úrovni,“ říká Roman Poul. Díky tak rychlému a flexibilnímu zásahu šetří zákazníkům čas a také peníze včetně těch, o které by klient přišel odstávkou výroby z výrobního procesu kvůli nefungujícímu zařízení.

www.ampo.cz

 
Publikováno: 14. 11. 2019 | Počet zobrazení: 970 článek mě zaujal 242
Zaujal Vás tento článek?
Ano