hnv murr

Plnou rychlostí po komunikační dálnici

Program konektorové techniky společnosti Murrelektronik nejen že splňuje použití v náročných průmyslových aplikacích, ale nabízí i rozmanitost pro různá řešení. Navíc jde o stoprocentně kontrolované produkty ve vysoké kvalitě.

 

Pro ethernetové aplikace v průmyslových provozech jsou ideální k tomu určené průmyslové konektory M12 v krytí IP67 s X- a Y-kódováním. Konektor M12 s X-kódováním umožňuje vysoké přenosové rychlosti. Konektor M12 s Y-kódováním zase zajišťuje současně přenos dat i napájení.
Vysokorychlostní přenosové systémy jsou příkladem toho, jak jsou v aplikacích průmyslového ethernetu generovány stále větší objemy dat. Proto jsou požadovány stále vyšší přenosové rychlosti a na významu získal také požadavek jednotné komunikační struktury v podnicích.
Pro bezchybný vysokorychlostní přenos dat s až 10 Gb/s jsou kabely M12 s X-kódováním tím správným řešením. Umožňují jízdu na plný plyn po komunikační dálnici. Kovový kříž (ve tvaru X) v konektoru bezpečně odděluje čtyři datové páry. Kabely jsou také stíněné proti externím rušivým vlivům. Kombinace konektorů RJ45 v kanceláři a konektorů M12 s X-kódováním v průmyslovém provozu umožňuje v podnicích vytvoření konzistentní gigabitové komunikační struktury.
Konektory M12 s X-kódováním z portfolia Murrelektronik jsou společně s vysoce odolnými PUR kabely ideální pro aplikace v průmyslovém prostředí. Nabízí přenosovou rychlost 10 Gb/s dle kat. 6A (ISO/IEC 11801), M12 X-kódování dle IEC 61076-2-109, plné stínění 360° a pájené spoje stínění mezi kabelem a konektorem v provedení IP65/67.

Hybridní kabely
S kabely M12 s Y-kódováním je možné jedním konektorem přenášet data i napájení. Kovové Y-kódování odděluje čtveřici kontaktů určených k přenosu dat od čtveřice napájecích kontaktů. To umožňuje přenosovou rychlost až 100 Mb/s. Zároveň je k dispozici napájení 2x 6 A.
Tyto kabely snižují náročnost instalace v aplikacích a zcela konkrétně tak redukují náklady. Pro použití v pohyblivých aplikacích jsou konektory M12 s Y-kódováním nabízeny v kombinacích s PUR kabely vhodnými pro vlečné řetězy.

Dokonalé připojení v potravinářství
V potravinářském průmyslu má hygiena a čistota zásadní význam, proto musí stroje i zařízení včetně elektronických komponent těmto požadavkům vyhovovat.
Série konektorů F&B Pro navrhli vývojáři společnosti Murrelektronik speciálně pro použití v potravinářském průmyslu. Konektory jsou velmi odolné vůči vystavení čisticím prostředkům, UV záření a ozonu. Byly testovány v souladu s IP 69K a ECOLAB. Kabely z TPE-S navíc přesvědčí skvělou vhodností pro vlečné řetězy (5 milionů cyklů ohýbání a 2 miliony cyklů kroucení). Jak konektorové hlavy, zalisované v PP, tak i závity z nerezové oceli jsou navrženy v souladu s podmínkami EHEDG. Jejich modrá barva umožňuje snadnou detekci cizích těles.
Kabely jsou k dispozici v nejrůznějších variantách a délkách, 3-, 4-, 5- nebo 8žilové, propojovací nebo s volným koncem, s přírubovými konektory, s LED nebo bez LED. Všechny produkty jsou schváleny dle certifikace UL a použité materiály vyhovují podmínkám FDA, (EU) 10/2011 a ES 1935/2004. Kombinace široké nabídky a zmíněných vlastností umožňuje maximální funkčnost v instalačních řešeních v potravinářství.

Univerzální rychlopřipojovací systém
Pro časté instalace kabelů M12 existuje spolehlivý rychlopřipojovací systém, který odolá i nejrůznějším zatížením. Tento univerzální systém vznikl spoluprací předních výrobců konektorů, aby mohli na trhu poskytnout standardizovaný produkt nejvyšší kvality.
M12 Push-Pull je jednotný systém, s nímž lze s časovou úsporou připojovat kabely M12. Připojení probíhá prostřednictvím systému Push-Pull. Instalatér může proto bez nástrojů a velmi rychle nainstalovat kabel, který má stejnou podobu konektoru jako „tradiční“ M12. Kdo instaluje mnoho kabelů, zkrátí si dobu instalace až o 80 %. Zejména při instalacích v omezeném prostoru jsou konektory s technologií připojení Push-Pull velmi praktické.
Na častý dotaz, jestli existuje riziko, že rychlost půjde na úkor bezpečnosti procesu, je jasná odpověď: Ne, právě naopak. U systému M12 Push-Pull se konektor „zaklapne“ do přesně konstruované kontury, díky tomu je spojení v připojeném a zajištěném stavu těsné v souladu s krytím IP67. Zvuková a hmatová zpětná informace ujistí instalatéra o úspěšně provedeném připojení. Nový standard M12 Push-Pull ještě více posílí vzestupný trend konektorů M12 a učiní z nich pro mnoho dalších aplikací první volbu.

Zátěžové konektory pro každou aplikaci
Těžké průmyslové konektory Murrelektronik ze série Modlink Heavy zaručují i v nejnáročnějším průmyslovém prostředí spolehlivý přenos signálů, napájení, dat a vzduchu pro pneumatické systémy.
Konektory dokonale chrání rozhraní před průnikem vody, chladiv, maziv a nečistot a snesou vysoké mechanické zatížení. Sortiment těchto těžkých konektorů je velmi široký. Jejich největší předností je flexibilita v konfiguraci. Díky tomu lze vždy využít optimální variantu Modlink Heavy. Tyto těžké konektory jsou maximálně těsné – až do stupně krytí IP68. Specifické národní certifikace jako UL a CSA umožňují využití po celém světě.
Díky maximální flexibilitě, která zahrnuje čtyři typy pouzdra, sedm velikostí, tři způsoby zajištění a bezpočet kontaktních modulárních vložek s pevnými póly, lze pro každou aplikaci nakonfigurovat nejvhodnější zátěžové konektory. Navíc ještě manipulaci usnadňuje rozsáhlé portfolio příslušenství.

Snadné připojení motorů
Dokonalé elektrické spojení, těsnost a odolnost vůči médiím jsou základními požadavky na všechny typy konektorů. V oblasti technologie připojení motorů jsou požadovány další speciální vlastnosti, jako velké průřezy vodičů, vysoké výkony v co nejmenších konstrukcích a – což je nejdůležitější – integrované protivibrační pojistky, které bezpečně drží konektor i při silných vibracích. A to vše bez dotahování. Díky praktickému šestihranu pro utahovací klíč se s vhodným momentovým klíčem stává instalace hračkou.
Pomocí napájecích konektorů M12 Power, MQ15-X-Power a M23 lze motory připojit velmi snadno. V případě konektoru M12 Power jde o maximálně kompaktní a výkonný model, konektor MQ15-X-Power umožňuje obzvláště rychlou montáž a model M23 je osvědčené standardní řešení pro připojení servomotorů.
Murrelektronik nabízí napájecí kabely pro různé aplikace a typy motorů, které splňují všechny tyto požadavky – v mnoha rozmanitých variantách, i v malých množstvích a s kabely, které jsou řezané přesně na délku dle konkrétního požadavku.

www.murrelektronik.cz

 
Publikováno: 13. 11. 2019 | Počet zobrazení: 1253 článek mě zaujal 254
Zaujal Vás tento článek?
Ano