hnv murr

Digitální transformace průmyslu v živém přenosu

Hlavním tématem letošního MSV je Digital Factory a řešení zaměřená na digitální budoucnost. Součástí bude i speciální expozice s názvem Digitální továrna 2.0.

 

Digitální továrna 2.0 má tři základní části. Tou první je tzv. Digitální naučná stezka, která návštěvníkům ukáže digitalizaci procesů ve výrobě. Zde budou firmy prezentovat své produkty, které se v příslušných souvislostech a návaznostech na digitalizaci procesů podílí. Dalším prvkem je digitální „stage“ – živé vysílání, které bude pravidelně informovat o aktuálních informacích. Třetím prvkem bude konference s názvem: „Digitální továrna 2.0. – Česko jako průmyslová velmoc“, která doplní ve středu 9. října tuto speciální akci. Cílem konference je přiblížit posluchačům to, jak bude vypadat průmysl za 5 až 10 let, a co to znamená pro českou ekonomiku z hlediska inovací. Dále bude předveden referenční model Digitální továrny 2.0 s jasnou definicí. Konference představí směr průmyslu budoucnosti a díky příkladům z praxe ukáže, jak vypadá působení kyberfyzikálního modelování, případně implementace umělé inteligence v reálných procesech.  
 
Konference se koná pod záštitou Svazu průmyslu a dopravy a je rozdělená do čtyř tematických bloků. Po úvodních přednáškách začne blok zaměřený na budoucnost automobilového průmyslu, mj. autonomní mobility. V rámci druhého bloku bude představen referenční model Digitální továrny 2.0 a jeho praktické naplňování. Odpoledne bude následovat prakticky zaměřená část na témata: Infrastruktura digitální průmyslové budoucnosti a Jak na digitální transformaci vaší firmy? Finále představuje závěrečný blok s konkrétními příklady z praxe. Hlavním cílem konference je předat zkušenosti majitelům, jednatelům malých, středních i větších firem, kteří řeší optimalizaci procesů ve firmách. Závěrečný networking nabídne účastníkům jedinečnou příležitost setkat se s experty i se zástupci společností, které mají s implementací Průmyslu 4.0 nemalé zkušenosti.
Hlavním partnerem Digitální továrny 2.0 je Microsoft, do projektu je zapojena i řada dalších významných průmyslových a technologických firem, jako ABB, SKF, Škoda Auto, Bossard aj., které na MSV představí své chytré systémy pro efektivnější výrobu a inteligentní dopravní systémy. Více na: www.bvv.cz/msv

 
Publikováno: 13. 11. 2019 | Počet zobrazení: 1089 článek mě zaujal 254
Zaujal Vás tento článek?
Ano