hnv murr

HYDREX – Cesta k celkovým úsporám

Hydraulické systémy jsou dnes využívány hned v několika stěžejních odvětvích. Typickým příkladem je strojírenská výroba. Na většinu zařízení vybavených hydraulikou jsou kladeny vysoké nároky z pohledu výkonu, životnosti, opotřebení a celkových úspor provozu.

 

Právě z těchto důvodů nabízí renomovaný výrobce maziv Petro-Canada inovovanou řadu hydraulických kapalin HYDREX NEW GENERATION se zvýšenou výkonností o vice než 30 %.
Je potřeba zdůraznit, že hydraulické kapaliny řady HYDREX staví svojí vysokou výkonnost především na svém základu. Tím je zcela unikátní patentovaný křišťálově čirý základový olej, jehož míra čistoty dosahuje hodnoty 99,9 %, což ho zcela odlišuje od konkurence. Právě odstranění veškerých nečistot ze základového oleje je předpokladem k dosažení jeho výrazně vyšší životnosti. Ostře sledovaným kritériem je rovněž míra opotřebení hydraulických systémů ve výrobě.

Třikrát vyšší životnost kapaliny
Kombinace jedinečného základového oleje a speciálních aditiv hydraulických kapalin HYDREX zabraňuje oxidačnímu selhání oleje a minimalizuje tak míru opotřebení hydraulického systému. Provedené testy a současné zkušenosti z praxe nyní ukazují, že kapalina HYDREX nové generace dosahuje 3krát vyšší životnost než podobné produkty od globálních výrobců maziv. Co to znamená v praxi?
Zvýšená životnost se okamžitě projevuje v nižších nákladech na provoz, což potvrzují i zkušenosti některých českých podniků. Například společnost WAVIN Ekoplastik s.r.o., která vyrábí plastová potrubí pro rozvody vody a topení, dokladuje využívání náplně hydraulické kapaliny HYDREX AW46 v některých svých strojích po dobu až 6,5 roku (!). Stejný výrobek společnosti Petro-Canada používá i firma Sáry s.r.o., zaměřující se na výrobu předmětů z plastů vytlačováním či vstřikováním. V tomto případě se první výměny hydraulické kapaliny realizovaly až po 25 000 provozních hodinách daného zařízení. Prodloužená životnost a výkon kapaliny HYDREX AW46 poté několikanásobně navrátily vstupní investice.

Dvakrát větší ochrana zařízení
Pozitivní recenze a zkušenosti z výroby se opírají o další unikátní vlastnosti tohoto produktu. HYDREX je rovněž velmi rezistentní proti degradaci při vysokých operačních teplotách, což v těchto podmínkách chrání strojní zařízení před jeho opotřebením a prodlužuje interval výměny kapaliny. I tady lze argumentovat uskutečněnými testy, které prokázaly nižší opotřebení hydraulických čerpadel až o 89 %, než přikazuje limitní hodnota opotřebení dle standardní klasifikace Eaton. Ve výsledku znamená tato vlastnost kapaliny HYDREX až 2krát větší ochranu zařízení, nežli dosahují podobné výrobky na trhu. Ale úspory v nákladech na provoz se u této kapaliny neprojevují pouze v prodloužených výměnných intervalech. Úsporu hledejme také v zcela minimální tvorbě nebezpečných kalů, úsad a laků, zanášejících servosystémy, ventily i filtry. Právě úspěšná eliminace tohoto nadměrného znečištění hydraulické kapaliny z produkce společnosti Petro-Canada šetří vysoké náklady na údržbu. Minimalizuje totiž prostoje, a to bez dodatečné nákladné filtrace, která po celou dobu životnosti není nutná, a dokonce ji Petro-Canada ani nedoporučuje. Minimální degradace a tím i zvyšování viskozity přináší vysokou energetickou úsporu. Všechny tyto vlastnosti kapaliny HYDREX mají ve výrobě velmi významný ekonomický profit.

www.petro-canada.cz     

 
Publikováno: 30. 5. 2019 | Počet zobrazení: 1369 článek mě zaujal 296
Zaujal Vás tento článek?
Ano