hnv murr

Nárazuvzdorný kopolymer

Pod označením PP PPA20 uvedla společnost Sabic nový druh impulzního kopolymeru (ICP), který by měl najít uplatnění zejména v oblasti náročných domácích spotřebičů, nábytku a jiného spotřebního zboží.

 
Pokročilý vysoce lesklý kopolymer s odolností proti nárazu vychází vstříc potřebám návrhářů a výrobců zaměřených na estetické a udržitelnější materiály s vyššími výkonnostními charakteristikami. Kromě vysoce lesklého prvku, který umožňuje výrobu atraktivních povrchů, je nová směs navržena tak, aby nabídla vyvážené mechanické vlastnosti a snadnou zpracovatelnost, což z ní činí slibnou alternativu ke stávajícím ABS materiálům.
Materiál PP PPA20 nabízí vysokou odolnost proti poškrábání, vyváženou rázovou pevnost, tuhost a nízké riziko zbělení v důsledku pnutí oproti běžným nárazuodolným kopolymerům. Ve srovnání s nákladnějšími řešeními poskytuje srovnatelné optické vlastnosti s vynikající zpracovatelností. V mnoha aplikačních případech může pomoci dosáhnout výrazného snížení nákladů a spotřeby energie díky nižší hustotě, vyššímu průtoku a rychlejší krystalizaci, než jaké nabízejí v současnosti používané materiály. To může významně zkrátit časy cyklu. Další úspory mohou být dosaženy eliminací předsušení, takže oproti ABS může být vstřikován při nižších teplotách formy.
Nízká hustota a vysoký průtok otevírají nové možnosti pro návrh výrobků s úsporou hmotnosti, vytvářející méně odpadu. Významnou výhodou je bezftalátová technologie polymerů, která odpovídá potřebě lepší zdravotní nezávadnosti spotřebičů, např. v případě zařízení přicházejícími do kontaktu s potravinami.
 
Publikováno: 28. 2. 2019 | Počet zobrazení: 1262 článek mě zaujal 315
Zaujal Vás tento článek?
Ano