hnv murr

Vyvrtávání bez vibrací

Eliminace vibrací prodlužuje životnost nástroje, což umožňuje náročnější využití s vyššími posuvy, řeznými rychlostmi a hloubkami řezu.

 
Nový antivibrační vyvrtávací systém Kennametal se může pochlubit řadou technologických vylepšení, které umožňují plug & play operace, včetně nejúčinnějšího mechanismu proti vibracím. Výrobce k němu nabízí i široké portfolio různých velikostí vyvrtávacích tyčí a rozsáhlou řadu vyvrtávacích hlav osazených břitovými destičkami v pozitivním i negativním sklonu nastavení.
Hlavy jsou kratší a lehčí, což přináší lepší stabilitu, která přispívá k lepšímu výkonu vyvrtávací tyče. Zlepšen byl i přívod chladiva, který nyní směřuje vysokotlaký paprsek přesně tam, kde je ho potřeba nejvíce. Výsledkem je maximální chlazení oblasti řezu a bezproblémové řízení odvodu třísek.
Klíčové je vnitřní tlumení - bezúdržbové vyvrtávací tyče mají uvnitř v tlumicí kapalině uložen masivní díl podepřený dvojicí pružných podpor, který se při obrábění rozkmitá v předem dané frekvenci tlumicí vlastní frekvenci vyvrtávací tyče.
Nastavení je velmi snadné: Hlava je vybavena referenční plochou k zaměření úhlu, takže stačí otáčet tyčí, dokud měřicí přístroj neukáže nulu a tam nástroj upnout.
Antivibrační systém nabízí vynikající výkon v aplikacích vyvrtávání až do hloubky 10x D, což je mnohem více, než umožňuje celokarbidová nebo celokovová vyvrtávací tyč, a to i při podstatně agresivnějších řezných podmínkách. V případě havárie jsou hlavy  vyměnitelné a nedojde tak ke zničení vyvrtávací tyče.
 
Publikováno: 27. 2. 2019 | Počet zobrazení: 1186 článek mě zaujal 286
Zaujal Vás tento článek?
Ano