hnv murr

Ultra krátké časy cyklu s maximální efektivitou

Na veletrhu Fakuma představila firma Engel další snížení doby cyklu pro výrobu plastových víček. Celoelektrický stroj ENGEL e-cap 2440/380 použitý k výrobě uzávěrů o Ø 26 mm, včetně pásů odolných proti manipulaci z HDPE, dosahuje za reálných výrobních podmínek dobu cyklu pod 2 sekundy.

 
Engel e-cap je jediný stroj na výrobu víček na trhu, který poskytuje plně elektrický provoz s rozsahem upínací síly až 4200 kN. Současně jde podle výrobce o nejvíce energeticky úsporný stroj ve své třídě. Navzdory podstatnému výkonu potřebuje e-cap ke zpracování 1 kg plastového granulátu pouze asi 0,4 kWh elektřiny. Optimalizované profily pohybu umožňují vyšší výkon: e-cap 380 s 3800 kN upínací síly může nabídnout dobu suchého cyklu jen 1,4 s.
Jak konstatuje výrobce, pokud jde o geometrie, dosahují víčka limitů nízké hmotnosti, což od vstřikovacích strojů vyžaduje větší přesnost a opakovatelnost než kdy dříve. Spolu s energetickou účinností jsou funkce elektrického čepu všestranně přesné. Tím je zajištěn co největší počet bezchybných částí, a to i při výrobě náročných lehkých uzávěrů.
 
Publikováno: 30. 1. 2019 | Počet zobrazení: 1631 článek mě zaujal 335
Zaujal Vás tento článek?
Ano