hnv murr

Správa nástrojů v Průmyslu 4.0

Na veletrhu AMB ve Stuttgartu představila firma Kelch svůj předřadník nástrojů Kenova set line V6, nově kombinovaný s výkonnými moduly pro správu nástrojů.

 

Řada Kenova je optimalizována pro rychlé a přesné měření a dosahuje maximální možné spolehlivosti procesu díky patentovaným systémům. Moduly TDM (Tool Data Management - správa datových nástrojů) se hodí pro všechny varianty řady Kenova V6: od manuálního, ručního s CNC vřetenem až po plně automatickou CNC verzi. Inteligentní operační software usnadňuje vedení aplikací snadno pochopitelným způsobem.

Nástroje jsou jasně přiřazeny
Připojení sady Kenova V6 na odpovídající software TDM zajišťuje, aby byly všechny nástroje správně připraveny a měřeny v rámci předepsaných tolerancí. Modul TDM Basic je proto určen k organizaci nástrojových komponent, kompletních nástrojů, seznamů nástrojů a dalšího provozního vybavení. Software spravuje vše v centrální databázi a umožňuje přístup k datům v rámci celého podniku. TDM Tool Crib Module pomáhá firmám organizovat jejich nástroje při skladování i v provozu na stroji, což umožňuje řídit jak automatické, tak i ruční úložné systémy a současně dokumentovat stav nástrojů. Na požádání lze integrovat i objednávkový modul, který zajišťuje, aby byly náhradní díly poskytnuty okamžitě v případě potřeby.
Moduly TDM mají třístupňovou strukturu přiřazování všech nástrojů. Software rozlišuje mezi typem operací, resp. třídami nástrojů, jako je frézování, vrtání, soustružení, řezání vložky atd. Dále jsou nástroje rozděleny podle tříd, takže např. třída nástroje „vrtání" zahrnuje středicí vrtáky, technologie hlubokého vrtání, jádrové vrtáky, frézovací vrtáky atd. Jednotlivé oblasti jsou pak podrobně rozděleny do jednotlivých skupin nástrojů pro optimální obecné uspořádání.

Zaměření na rychlý výsledek
Uživatelé ovládají sadu Kenova V6 na přehledné pracovní ploše pomocí softwaru EASY. Nástroj, adaptér, měřicí funkce a hodnoty naměřené na nástroji mohou být uvedeny na jedné stránce a vyhodnocovací software pak vede uživatele k požadovanému výsledku. Program nabízí řadu dalších funkcí, včetně kontroly radiálního a axiálního vybíjení, celkové funkce obrazu nebo přídavného horního světla pro kontrolu nástroje. Mohou být také vytvořeny plány úprav nástrojů pro zkušební pracovní postupy.

 
Publikováno: 1. 1. 2019 | Počet zobrazení: 1271 článek mě zaujal 319
Zaujal Vás tento článek?
Ano