hnv murr

Pokrok v mikroobrábění - monolitní frézy Jabro-Mini

Pro obrábění malých součástí, někdy až miniaturních rozměrů, s kterými si neporadí běžné nástroje, je určena řada čelních mikrofréz Jabro-Mini JM500 od společnosti Seco.

 
Mikrofrézy poskytují vysokou úroveň kontroly nad procesem obrábění a zároveň předvídatelný výkon. Svými parametry jsou předurčeny poradit si se všemi miniaturními součástmi, které jsou běžné v náročných odvětvích, jako je např. letectví, elektrotechnický průmysl nebo zdravotnictví.
Pro vysoký výkon a dlouhou životnost fréz byly vytvořeny nové geometrie s 30stupňovou šroubovicí a 8stupňovým úhlem čela. Frézy jsou dostupné s torickým či kulovým profilem, ve verzích se dvěma, třemi či čtyřmi břity. Všestranně použitelná karbidová třída s leštěným povlakem pomáhá mikrofrézám dosahovat vynikajícího výkonu při obrábění specifických skupin odolných materiálů. Díky optimalizovanému složení karbidu, geometriím, toleranci a technologii povlakování generují nové frézy řady JM500 vynikající kvalitu povrchu u široké škály součástí vyráběných z oceli, nerezové oceli, tepelně odolných superslitin i titanu.
Frézy jsou k dispozici s průměrem stopky DMM 4 a 6 mm, v sedmi různých délkách vyložení (od 2 do 20xDC) a s průměrem břitů od 0,2 do 3 mm. S takto širokým výběrem si uživatelé mohou rozčlenit zpracování dílů do fází a využít v každé z nich to nejkratší možné vyložení. Tím lze minimalizovat riziko průhybu nástroje, a dosáhnout úspory až 50 % obráběcího času.
 
Publikováno: 29. 11. 2018 | Počet zobrazení: 1375 článek mě zaujal 297
Zaujal Vás tento článek?
Ano