hnv murr

Více než 1000 způsobů upnutí obrobků - Upínací systém nulového bodu VERO-S

Nejpohodlnější způsob zvýšení flexibility upnutí obrobků poskytuje zaručeně nulový upínací systém VERO-S firmy SCHUNK. V modulu nulového upínacího systému radiálně umístěné upínací čelisti vtáhnou upínací čep a zajistí jeho pozici díky samosvornému a tvarovému spojení.

 

Všechny funkční části, jako základní tělo, upínací čepy a upínací čelisti, jsou vyrobené z kalené nerezové oceli, modul je kompletně utěsněný proti třískám, prachu a chladicím kapalinám. Díky tomu se systém VERO-S osvědčil v praxi jako velmi robustní. SCHUNK standardně integroval připojení pro přetlakový vzduch, stejně jako možnost monitorování upínacích čelistí. Tím lze každý modul použít do automatického provozu.   
Patentovaný systém rychlého a upínacího zdvihu dosahuje paletový modul vtahovacích sil až 40 kN. Zvláště při náročném objemovém obrábění jsou spolehlivě zachyceny boční síly, aniž by obrobek změnil svou pozici.
Trend přímého upínání se stále více prosazuje při výrobě jednotlivých dílů nebo malých sérií. Přitom jsou obrobky opatřeny upínacími čepy VERO-S a přímo, tedy bez přídavného upínacího zařízení, upnuty do modulu nulového upínacího systému. Přesně broušené upínací čepy zaručují samosvorné upnutí a zároveň je zajištěna vysoká opakovatelná přesnost < 0,005 mm. Pomocí zpětného tlaku vzduchu mohou být všechny kroky procesu spolehlivě monitorovány: Modul otevřen, modul zavřen a přítomnost palety. Při výměně je paleta nadzvednutá speciálním čepem, a tím je zjednodušen proces odebrání palet.
Výhoda: Bez dalších rušivých kontur od čelistí, podpěr nebo upínek. Pokud se moduly nulového upínacího systému umístí na standardizované modulové podložky, jsou obrobky volně přístupné ze všech pěti stran.
Bezpečně připevněný systém VERO-S na stole stroje lze osadit všemi upínacími zařízeními z programu SCHUNK, např. upínacím svěrákem TANDEM, manuálním upínacím systémem KONTEC, magnetickou upínací technikou MAGNOS, stacionárním sklíčidlem ROTA, vakuovým upínacím systémem PLANOS nebo různými upínacími věžemi. Tento systém umožňuje téměř nekonečné možnosti upnutí. VERO-S znázorňuje extrémně přesné upnutí a rychlé a vysoce flexibilní přestavění.  

 

Rychlejší, přesnější a bezchybné ustavení
Systém VERO-S je základem pro pružná a snadno kombinovatelná řešení v oblasti upínání obrobků. Kompletuje nejen výrobní proces, ale spojuje procesy a činí je ještě flexibilnějšími.

Záruka výkonu a vaše výhody

Bezpečnější - Samosvorné upnutí pomocí pružin
Produktivnější - Až 90% úspora nákladů na seřízení
Všestrannější - Více než 1000 kombinací upnutí obrobků
Přesnější - 0,005 mm opakovatelná přesnost
Bezúdržbový - Hermeticky utěsněný proti prachu, třískám a chladicím kapalinám
Trvanlivý - Základní tělo a funkční díly z kalené nerezové oceli
Pomocí největší stavebnice VERO-S lze upnout obrobky, palety, upínací stanice a upínací věže jedním nebo více upínacími čepy. Pro každý stroj je optimálním upínacím řešením. Zvýšení modulu nabízí další flexibilitu. S programem SCHUNK lze upnout téměř vše přesně v řádech μ a individuálně podle potřeb uživatele.

VERO-S NSE plus - vysoce přesné středění a bezpečné uzamykání
Pokud jsou upínací jednotky VERO-S NSL základem veškeré flexibility, potom upínací moduly VERO-S NSE plus doplňují funkčnost celého systému. Vtahovací síly až 40 kN a nerezové, tvrzené, kompletně utěsněné provedení zaručují bezpečnost, přesnost a dlouhou životnost. Bez nutnosti údržby!

 
Publikováno: 29. 11. 2018 | Počet zobrazení: 1755 článek mě zaujal 302
Zaujal Vás tento článek?
Ano