hnv murr

Motory do výbušného prostředí s vysokou účinnost

Společnost WEG, přední světový výrobce pohonných systémů, představil svůj motor W22Xd ve variantě s třídou energetické účinnosti IE4 – velmi vysoká účinnost. Tyto motory se vyznačují dlouhou životností a nízkými náklady na údržbu.

 

Podnikům ve zpracovatelském průmyslu pomáhají motory W22Xd IE4 zvyšovat produktivitu snižováním nákladů oproti běžným modelům až o 40 %.
Jako průkopník v oblasti energetické účinnosti se společnost WEG zavázala nabízet zařízení s nejvyššími třídami účinnosti i pro náročné aplikace, které jsou v současné době z oblasti působnosti předpisů EU o energetické účinnosti vyňaty. Jako jediný výrobce indukčních motorů pro výbušná prostředí překračuje WEG současné hodnoty předepsané pro třídu účinnosti IE3.
Plášť motoru W22Xd je vybaven moderním chladicím systémem s chladicími žebry, které snižují emise hluku a zároveň výrazně zvyšují odvod tepla, což přispívá k vyšší energetické účinnosti. Mechanická pevnost je zvýšena díky robustním stojným patkám, které zajišťují posílení spolehlivosti.
Standardní řada motorů W22Xd je certifikována dle směrnice ATEX a je určena pro použití v oblastech s nebezpečím výbuchu klasifikovaných jako zóny 1 a 2 dle IEC, skupina výbušnosti plynů IIA, IIB a IIC. Varianty W22XdBD a W22XdCD nabízejí dodatečnou ochranu proti nebezpečí v prašných prostředích klasifikovaných jako zóna 21 nebo 22, skupina IIIA, IIIB nebo IIIC a EPL Db. Varianta W22XdM je vhodná pro práci v uhelných dolech s klasifikací ve skupině I, kategorie M2 a EPL Mb.
WEG patří mezi společnosti, které nabízejí nejširší sortiment energeticky účinných motorů pro výbušná prostředí, které v současné době reprezentuje řada WEG22Xd o jmenovitém výkonu od 0,12 kW do 5,6 MW a osovou výškou rámu dle IEC od 71 až do 800 mm. Společnost WEG nabízí ideální motor pro výbušná prostředí pro veškeré aplikace, a to i při extrémních provozních podmínkách, jako jsou okolní teploty od -55 do +80 °C a nadmořské výšky do 5000 m.
Společnost BIBUS, oficiální distributor pro ČR, Vás zve do své expozice v pavilonu F, kde Vám odborníci na motory WEG podají více informací.

Nízkonapěťové motory pro výbušná prostředí, řada W22Xd, zajišťují v současné době nejvyšší energetickou účinnost na trhu

O společnosti WEG
Jde o jednoho z největších světových výrobců elektrických zařízení. Dělí se do pěti obchodních jednotek: motory, energie, přenos a rozvod, automatizace a nátěry. Zaměstnává přes 30 000 lidí po celém světě a v roce 2014 dosáhla celosvětově tržby 7,8 mld. dolarů, což svědčí o úspěchu v široké škále skupin výrobků. Mezi ně patří nejnovější generace transformátorů, NN řídicí jednotky, generátory, převodové motory, frekvenční měniče, softstartéry, NN a VN motory, motory pro výbušná prostředí dle směrnice ATEX.
Řešení společnosti WEG pro výrobu, přenos a rozvod elektrické energie umožňují podnikům v různých průmyslových odvětvích, zejména v ropném, plynárenském, vodárenském, energetickém, chemickém a petrochemickém, pracovat efektivněji a snížit spotřebu energie, emise uhlíku a dopad na životní prostředí.

 

Ing. Jaroslav Salajka
sales manager, BIBUS s.r.o.

 

 
Publikováno: 31. 10. 2018 | Počet zobrazení: 1452 článek mě zaujal 341
Zaujal Vás tento článek?
Ano