hnv murr

Robotická obráběcí buňka od Renishaw

Na Mezinárodním strojírenském veletrhu uvede společnost Renishaw „Továrnu budoucnosti“ s nejnovějšími řešeními pro řízení výrobního procesu. Ve své expozici v hale P vystaví obráběcí buňku s integrovaným, plně automatizovaným řízením procesu.

 
V případě uváděné robotické buňky jde o ukázku nejvyspělejší technologie zaměřené na Průmysl 4.0 se začleněním vysokého stupně automatizace do CNC obrábění. Technologie společnosti Renishaw umožňují plně automatizované autonomní řízení výrobního procesu na základě údajů získaných v místě výroby zcela bez zásahů obsluhy. Od preventivní kontroly stavu stroje přes automatické ustavení nástrojů a obrobků až po mezioperační měření a finální rozměrovou kontrolu vyrobeného dílce.
Výrobci se snaží na aktuální výzvy pracovního trhu díky aktuálnímu nedostatku kvalifikovaných pracovníků reagovat právě použitím průmyslové automatizace a inteligentního řízení procesů. Koncept inteligentní továrny vyžaduje propojené řídicí systémy, které lze snadno používat. Uvedené systémy mohou navzájem komunikovat a na základě zjištěných dat okamžitě reagovat a adaptovat proces na aktuální podmínky.
„Vystavená buňka názorně představuje výrobní systém s uzavřenou zpětnou vazbou. Podobné systémy Renishaw využívá k obrábění ve svých vlastních výrobních závodech ve Velké Británii,“ vysvětluje Josef Sláma, ředitel společnosti Renishaw v České republice.
 
Publikováno: 31. 10. 2018 | Počet zobrazení: 1674 článek mě zaujal 347
Zaujal Vás tento článek?
Ano