hnv murr

AI chrání data před kybervyděrači

První software pro osobní zálohování s AI ochranou proti ransomwaru využívající umělou inteligenci a technologii blockchainové autentizace vytváří nový standard kybernetické bezpečnosti. Aktualizovaná technologie Acronis Active Protection nyní chrání data i na síťových sdíleních a NAS úložištích.

 
Systémy Acronis chrání data více jak 5 mil. jednotlivců a půl milionu firem ve 145 zemích. Její technologie ochrany proti ransomwaru založené na umělé inteligenci, integrované do všech zálohovacích řešení, zastavila jen loni přes 200 tis. ransomwarových útoků.

Technologie musí reagovat na nové hrozby
Acronis byl první firmou, která i domácím uživatelům nabídla vytvoření obrazu disku v reálném čase, a rozšířila zálohovací technologii na nové typy zařízení jako mobilní telefony či NAS úložiště. Nová verze řešení pro osobní zálohování - Acronis True Image 2019, využívající umělou inteligenci, je jediný software pro zálohování, který zajišťuje integritu dat s využitím blockchainové autentizace a k ochraně proti ransomwarovým hrozbám.
Je také jediným domácím řešením, jež dovoluje vytvářet kompletní obrazy disku jak do lokálního, tak do cloudového úložiště a klonovat aktivní systémový disk na Windows i na počítačích Mac. „Způsob, jakým se využívají data, se neustále vyvíjí, a stejně tak se vyvíjejí i hrozby. Abychom vytvořili komplexní odpověď na současné potřeby, volíme strategii ucelené kybernetické ochrany spojující prověřené zálohovací technologie s efektivními bezpečnostními prvky,“ řekl John Zanni, prezident společnosti Acronis.

„Švýcarský nůž“ pro ochranu dat
S možností vytvořit nástroj „all-in-one“ obnovy na externím pevném disku zjednodušuje Acronis True Image 2019 obnovu systému na pouhé připojení k externímu disku. Acronis Survival Kit představuje ucelený a flexibilní nouzový nástroj typu švýcarského nože, který obsahuje vše potřebné k obnově systému, od bootovacího média k systémovému nastavení a všem zálohám. S novými možnostmi plánování založenými na událostech, jako je např. automatické zálohování v okamžiku připojení USB disku je rovněž jednodušší i vytvoření záloh. Acronis True Image je známý pro svou schopnost obnovit systém na stejný či odlišný hardware, který nyní ještě rozšiřuje vylepšené WinPE médium. Nový WinPE builder zefektivňuje tvorbu médií detekcí síťových adaptérů a konfigurace síťových nastavení, a umožňuje obnovit systém přes ethernetové připojení či Wi-Fi síť.
Protože ne všichni uživatelé dávají přednost plně automatizovaným řešením, nabízí nový nástroj čištění záloh i možnost uvolnit místo na disku manuálním výběrem nepotřebných záloh a vymazáním zbytečných souborů. Došlo i k posílení výkonnosti a spolehlivosti řešení a uživatelské prostředí je intuitivnější.
Řešení Acronis True Image 2019 je dostupné ve třech edicích: Standard (stálá licence pro uživatele pouze s lokálními zálohami), Advanced (předplatné na rok s 250 GB místa na Acronis Cloud Storage) a Premium (jednoleté předplatné s blockchainovou autentizací a možností elektronického podpisu, s 1 TB úložištěm v cloudu). Všechny edice obsahují aktivní ochranu proti ransomwarovým útokům a pokrývají neomezený počet mobilních zařízení.    /myr/
 
Publikováno: 30. 10. 2018 | Počet zobrazení: 1326 článek mě zaujal 296
Zaujal Vás tento článek?
Ano