hnv murr

Nová verze softwaru RA optimalizuje produktivitu

Rozšíření integrovaného vývojového prostředí Rockwell Software Studio 5000 umožňuje rychleji navrhovat, stavět a uvádět do provozu automatizační systémy. Tato nejnovější verze softwaru obsahuje nové uživatelské rozhraní a prvky zvyšující produktivitu všech aplikací.

 

Součástí prostředí Studia 5000 je aplikace Logix Designer, která obsahuje aktualizace několika programovacích jazyků i modernizovaný strukturovaný textový editor pro optimalizaci doby potřebné k vytvoření návrhu. Textový editor disponuje novými prvky pro produktivnější programování a editaci, jako např. zasouvací segmenty kódu či on-line sledování hodnot. Dále aplikace obsahuje podporu nových kontrolérů Allen-Bradley GuardLogix 5580 a Compact GuardLogix 5380, což přináší nové výkonné možnosti, které mohou pomoci při návrzích bezpečnostních systémů snížit náklady na strojní vybavení.
Novinkami jsou: výstražná funkce umožňující vkládat výstrahy do struktur a spravovat je v rámci jednoho prostředí, dále bezpečnostní instrukce pohonů v souladu s normou IEC 61800-5-2 a pohybové instrukce pro rozšířenou kinematickou podporu. Kromě toho software obsahuje nové uživatelské rozhraní obsahující podporu více monitorů a zobrazení v záložkách, což zjednodušuje používání a zkracuje čas potřebný k návrhu.
Aplikace View Designer - nově zahrnuje datový log a trending usnadňující hledání chyb a zpřístupňuje možnost virtuálního uvedení do provozu a testování.
Aplikace Architect - podporuje schopnosti v celém systému, díky nimž je možné omezit složitost návrhu a zkrátit čas. K dispozici je rozhraní pro otevřenou výměnu dat Automation Markup Language, který zajišťuje rozšířenou konektivitu a robustní sdílení dat mezi prostředím Studio 5000 a jinými návrhovými programy.  
Aplikace Logix Emulate - disponuje aktualizovaným rozhraním pro připojení ke školicím systémům obsluhy, jako např. Cape Software VP Link a MYNAH Mimic, a také lepšího uživatelského rozhraní.
Rockwell Automation pro rychlejší start zpřístupňuje k volnému stažení knihovny Machine Builder Library a Process Object Library. Ke stažení je i nová single-user lite edice programu Application Code Manager, která je určena pro konstruktéry menších strojů a vybavení.

Jiří Netík

 
Publikováno: 28. 6. 2018 | Počet zobrazení: 1696 článek mě zaujal 339
Zaujal Vás tento článek?
Ano