hnv murr

Solid67 - okamžitá změna protokolu

Nové kompaktní I/O moduly Solid67 společnosti Murrelektronik usnadňují instalace v prostoru zařízení a jsou velmi atraktivní pro aplikace se senzory a akčními členy IO-Link.

 

Moduly poskytují hned osm IO-Link portů v bezprostřední blízkosti procesu, dokonale však do systému začleňují také klasické IOs.
Díky plně zalitému kovovému pouzdru a působivým hodnotám odolnosti proti vibracím a nárazům (15 G a 5 G) jsou moduly připraveny na použití v drsných průmyslových prostředích (v teplotním rozmezí od -20 °C do +70 °C). Tyto vlastnosti jim otevírají dveře do mnoha aplikací. Díky rozsáhlým diagnostickým možnostem přímo na modulu, prostřednictvím řídicího systému a integrovaného webového serveru, je hledání závad hračkou.
Moduly jsou multiprotokolové, podporují ProfiNet a EtherNet/IP. Podle koncepce řízení se jednoduše přepne přepínač přímo na modulu. Snižuje se tím množství variant, na skladě může být uloženo méně různých modulů.

Potřebujete využít všechna zásuvná místa?
Zásuvná místa (Pin 4) IO-Link master modulů jsou dimenzována multifunkčně. Lze je použít pro IO-Link senzory a akční členy, ale mohou být nakonfigurována také jako klasický vstup nebo výstup. S jediným modulem mohou být shromažďovány signály nejrůznějšího druhu.
Kompaktní napájecí kabely M12 (L-kódované) snášejí vysoké zatížení, přenášejí až 16 A. Napájení je možné propojit přes několik modulů. To usnadňuje instalaci a redukuje kabelové trasy. PI (uživatelská organizace Profibus a ProfiNet) považuje L-kódovaný konektor M12 za budoucí standard pro napájecí konektory.

Minimalizujte prostor
S konstrukční šířkou pouhých 30 mm jsou úzké IO-Link varianty Solid67 vhodné pro osazení v instalacích s omezeným prostorem. Moduly lze umístit v bezprostřední blízkosti procesu a senzory a akční členy pak lze připojit velmi krátkými spojovacími kabely. Více na: www.murrelektronik.cz.

Ivana Vrzáková

 
Publikováno: 28. 6. 2018 | Počet zobrazení: 1879 článek mě zaujal 315
Zaujal Vás tento článek?
Ano