hnv murr

Mazak představil chytrou továrnu

Ve dnech 24. a 25. dubna se v Technologickém centru společnosti Mazak v Jažlovicích u Prahy konal iSMART Factory seminář, kde japonský výrobce obráběcích strojů představil svůj nový koncept továrny budoucnosti pro éru Průmyslu 4.0. A při této příležitosti byl také představen nový Branch Manager pan Petr Šimáček, který bude v Mazak působit od poloviny května 2018.

 

Označením iSMART Factory nazval Mazak inteligentní systém řízení výrobních procesů, který umožňuje synchronizovat stroje, materiály a data, aby efektivně reagovaly na změny výroby a na různé požadavky zákazníků. Firmám by měl nabídnout odpověď na otázky typu: Jak zvýšit produktivitu práce, jak dosáhnout udržitelnosti, jak zvýšit dohled v reálném čase, či jak představit rychleji nové produkty. Nové řešení, které Mazak charakterizuje jako koncept pro továrnu budoucnosti, je založeno na sofistikovaném sběru dat a jejich analýze a správě. K tomu slouží řada specializovaných nástrojů pro monitoring sítě a analýzu nasbíraných dat za provozu, jako je např. systém Smooth Monitor AX. Jde o software pro monitorování výroby a analýzu získaných informací o provozních parametrech strojů či systém alarmu upozorňující na nestandardní situace a stavy signalizující hrozící rizika, které mohou ovlivnit hladký průběh výrobního procesu. Nezapomíná se ani na účinné zabezpečení sítě propojující stroje a zařízení ve výrobě - k tomu je určena např. platforma pro vysoké zabezpečení sítového rozhraní k zajištění bezpečnosti dat v iSmart Factory s označením Mazak SMART BOX.
Jak už je při těchto akcích zvykem, v odpoledním bloku se mohli účastníci seznámit s praktickými ukázkami prezentovaných novinek a vybranými aplikacemi přímo na strojích. Šlo o ukázky řešení iSMART Factory na strojích Quick Turn 200MSY, QT-COMPACT 300MSL, VTC-530C a Variaxis i-600 a technologií pro moderní obrábění. Kromě iSMART Factory prezentovaly své produkty také partnerské společnosti  Walter CZ a t- support.

 
Publikováno: 28. 6. 2018 | Počet zobrazení: 1571 článek mě zaujal 360
Zaujal Vás tento článek?
Ano