hnv murr

Pomocná ruka při dotacích

Společnost Infor uvádí iniciativu pro české SMB firmy s cílem efektivní inovace v oblasti automatizace a řízení výroby. Nabídka zahrnuje dodávky řešení pro výrobní odvětví včetně podpory pro získání dotací EU směřovaných na technologie Průmyslu 4.0.

 
Od 12. února  byl zahájen příjem žádostí v rámci dotačního programu Technologie 7, který je zaměřen do oblasti Průmyslu 4.0. Ten umožňuje zejména pořízení informačních systémů a zařízení pro automatizaci a řízení výroby v podnicích, přičemž menší část projektu mohou tvořit také vlastní výrobní technologie. Jde o pilotní výzvu s náročnými a pro malé a střední (SMB) firmy přísnými hodnotícími kritérii (např. využívání cloudových služeb, IoT, digitálního dvojčete výrobku apod.). Příjem žádostí bude ukončen 30. dubna 2018.
V souvislosti s výzvou Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPI) proto nabízí Infor českým malým a středním firmám efektivní řešení digitalizace výrobních technologií. Součástí nabídky jsou ERP i specializovaná řešení v kombinaci s profesionální podporou pro získání až 45 % dotací na pořízení technologií pro automatizaci a řízení výroby v podnicích a pomoc zkušeného lokálního týmu, který dokáže poradit a provést žadatele úskalími přípravy a hodnocení projektu.  
V rámci iniciativy může Infor českým firmám poskytnout řešení postavená na své globální strategii digitální transformace a dlouholeté přítomnosti na českém a slovenském trhu. Ta zahrnují osvědčené, odvětvově-specifické ERP systémy SyteLine, M3, LN a Visual či specializované řešení Infor CPQ pro automatizaci produktové konfigurace. „České výrobní společnosti nyní na jedné straně čelí nárůstu výrobních zakázek a na druhé straně kritickému nedostatku pracovní síly. Překonat tyto výzvy je možné digitalizací a automatizací výrobních procesů. Proto vítáme start dotačního programu zaměřeného právě na zvýšení dostupnosti automatizačních technologií a nabízíme pomoc všem firmám, které usilují o rychlou a efektivní inovaci svých provozů,“ řekl David Zeman, Channel Manager společnosti Infor v ČR a na Slovensku.
Jak zdůrazňuje, příklady řady lokálních SMB zákazníků z výrobního průmyslu dokazují, že standardní ERP systém dokáže významně inovovat výrobu i v podnicích s několika desítkami zaměstnanců. Více o řešeních pro oblast výroby a možnosti dotační podpory je možné získat i na seminářích ITeuro, Gemma Systems a S&T, které společnost Infor na letošní rok připravila.
 
Publikováno: 2. 5. 2018 | Počet zobrazení: 1581 článek mě zaujal 383
Zaujal Vás tento článek?
Ano