hnv murr

SEALL pomáhá hledat úspory v nákladech

V rámci širokého portfolia výrobků a služeb pomáhá SEALL s.r.o. svým zákazníkům hledat úspory v provozních nákladech. Jednou z cest směřujících k tomuto cíli je i začlenění inovativního pneumatického modulu Air Saver do výrobních technologií zákazníků.

 

Inovativní pneumatický Air Saver modul (HASV) společnosti Parker Hannifin generuje pulzní proud vzduchu, a zároveň minimalizuje snížení tlaku v mimořádně krátké době vypnutí (30 ms), aby byla zachována stejná účinnost, jakou mají kontinuální ofukovací technologie. Jednotka HASV je nejnovějším přírůstkem do sortimentu produktů Air Saver pro úsporu vzduchu. Je to kompaktní jednotka schopná generovat vysoký výkon. Kromě toho představuje bezpečnou, snadno ovladatelnou a ekologicky šetrnou technologii. Jakákoli továrna nebo výrobní závod může kdykoliv přejít z kontinuálního proudu vzduchu na pulzující proud a začít tak s úspornými opatřeními. Spotřeba stlačeného vzduchu a elektrické energie může být takto snížena až o 35 %.
Při testování byly nainstalovány jednotky HASV na 50 ofukovacích pistolích rozmístěných podél výrobních linek a došlo k velmi pozitivnímu zjištění. Při tlaku 5 bar (0,5 MPa) a činnosti celkem 120 minut denně / 240 dnů v roce byla spočítána celková úspora odpovídající přibližně 5 500 eur na ročním účtu za elektřinu.
Dalšími výhodami jednotek HASV, které nevyžadují regulátor, jsou snížení provozní doby i hluku kompresorů a nižší náklady na jejich údržbu. Toho lze dosáhnout bez omezení tlaku na výstupu ofukovací pistole nebo snížení objemového průtoku. Frekvence pulsů je nastavitelná v rozmezí 5 až 15 Hz.
HASV Air Saver Module najde své uplatnění ve výrobních závodech, které ofukovací pistole využívají k odstranění kovových třísek nebo pilin ze slepých nebo skrytých děr u opracovávaných dílů, jako jsou např. bloky motorů, tlakově lité komponenty, jakož i zařízení, ve kterých je potřeba odstranit z výrobků vodu nebo tekuté detergenty po jejich čistění.

Společnost SEALL byla založena v lednu 1991. Od počátků své činnosti se zabývala výrobou těsnicích prvků pro hydraulické a pneumatické systémy. Od roku 1993 je společnost největším distributorem firmy Parker Hannifin v České republice, významného světového výrobce hydraulických, pneumatických a těsnicích prvků. Zákazníci mohou využít služeb specializovaných prodejen ParkerStore v Chomutově, Plzni, Praze, Brně a v Kroměříži. V těchto prodejnách je možné zakoupit hydraulické a pneumatické šroubení, na míru vyrobené hadice, trubky, čerpadla, motory, válce, ventily, solenoidy, filtry, těsnění, lepidla a tmely LOCTITE a mnoho dalšího.
Kromě prodeje výše zmíněných výrobků a prvků, nabízí firma SEALL také komplexní projekční a výrobní činnost v oblasti hydraulických a pneumatických systémů. Nejčastěji se jedná o hydraulické agregáty, hydraulické a pneumatické válce, jednoúčelové stroje, zkušební standy a další hydraulická a pneumatická zařízení, která jsou součástí strojních celků.
Stále více zákazníků vyhledává komplexní služby dodavatelů fluidních prvků, a proto i firma SEALL nabízí své služby v oblasti výrobní a servisní činnosti. Pobočky v Chomutově a Kroměříži jsou vybaveny strojním zařízením pro výrobu a opravy fluidních systémů. V rámci údržby a servisu jsou využívány k diagnostice systémů moderní zařízení, jako je například laserový čítač částic LCM20 pro stanovení čistoty oleje a přístroje SensoControl pro měření parametrů hydraulických a pneumatických systémů.

Ing. Petr Vorlíček

 
Publikováno: 30. 4. 2018 | Počet zobrazení: 1488 článek mě zaujal 340
Zaujal Vás tento článek?
Ano