hnv murr

Nerezová spojení s nejvyššími nároky

Nosným programem společnosti Schwer Fittings je výroba nerezových šroubení pro nejrůznější průmyslové aplikace. Uplatnění najdou ve strojírenství, potravinářství, v chemickém a automobilovém průmyslu, ale i v provozech, které jsou náročné na velmi čisté prostředí, např. laboratoře či zdravotnictví.

 

V moderním výrobním závodě na západě Čech ve Městě Touškov se výroba specializuje právě na výrobky směřující do aplikací s těmi nejvyššími nároky na přesnost, spolehlivost a čistotu.

Šroubení Push-In/Push-On pro plastové hadice
U Push-In tvarovek z nerezavějící oceli se hadice jednoduše zastrčí až na doraz a speciální fixační kroužek zajišťuje, aby hadice spolehlivě držela a těsnila i bez dalších pomocných prostředků. Tlakem na uvolňovací kroužek a současným tažením hadice se spojení opět uvolní. Při montáži a demontáži je spolehlivě zajištěna lehká a bezpečná manipulace, kterou lze mnohokrát opakovat bez narušení těsnosti šroubení. To umožňuje jednoduše montovat potrubí bez dodatečného nástroje. Tato šroubení jsou určena pro rozvody tlakového vzduchu pneumatických zařízení, které pracují v náročných pracovních prostředích, a pro rozvody agresivních plynných i kapalných médií.
Na rozdíl od spojení Push-In, u něhož se hadice zasouvá, se u nasazovacího spojení Push-On hadice nasazuje na speciálně vyvinuté a vytvarované hrdlo, které spolu se základním tělesem tvoří jednotku, a upíná se převlečnou maticí. Taková šroubení jsou vhodná pro hadice z měkčených plastických hmot.

Nerezová šroubení pro hydrauliku   
Srdcem šroubení na zářezný prstenec podle EN ISO 8434-1 (DIN 2353) je řezný kroužek. Ve většině případů se používají speciálně vyvinuté a společností Germanischer Lloyd testované řezné prstence se dvěma zářeznými hranami, které se už miliónkrát osvědčily díky velmi přesnému zhotovení a nejvyšší spolehlivosti.
Popis funkce: Při nasazení převlečné matice se řezný kroužek zavede do přípojného válce. Kónus vede řeznou hranu při zesíleném přitažení převlečné matice do povrchu trubky. Na čelní straně řezné hrany se tvoří kruhová řasa. Trubka se zatlačí do dna hrdla a může tu při odpovídající kvalitě přípravné práce splňovat těsnicí funkci. Na druhé straně se zaklíní řezný kroužek tlakem převlečné matice na trubku. Při dynamickém namáhání nabízí toto lisované uložení dodatečnou oporu. Je-li trubka přesně pravoúhle oddělena a čistě zbavena otřepů, mohou ve smontovaném šroubení vzniknout tři těsnicí místa.

Tři konstrukční řady šroubení se zářezným prstencem:
LL - Pro stlačený vzduch, umělohmotná potrubí, laboratoře, konstrukci přístrojů; především v oblasti nízkého tlaku do max. PN 100.
L - Při větším tlakovém zatížení do max. PN 315, v oblasti měřicí a regulační techniky, v papírenském a plastikářském průmyslu, letecké dopravě, hydraulických zařízeních a průmyslu laků a barev.
S - Při silných tlakových nárazech, kmitání a velkém mechanickém zatížení v těžkém strojírenství, výrobě lodí, hornictví, chemickém průmyslu, velkých chladírnách, přístavních zařízeních a plavebních komorách, off-shore, petrochemii, a to běžně v tlakové oblasti od PN 250 do PN 400, při užití kuželových závitů do PN 630.

Hadice pro hydrauliku a pneumatiku
Jde o kompletně slisované hadice PTFE s opletením z nerezového drátu, vlnité hadice z ušlechtilé oceli a hydraulické hadice s armaturou a objímkou. Materiál je PTFE / nerezový vlnovec.
Produktový management realizuje spolu se zákazníkem také specifická řešení v oblasti zvláštních armatur i zvláštních materiálů, jako jsou např. slitiny Hastelloy nebo titan. Důležité je zvolit si ten správný materiál pro hadici. Směrodatnými faktory jsou tu médium, tlak, teplota a požadované poloměry ohybu.
Sortiment hydraulických prvků společnosti Schwer Fittings vhodně doplňují SAE příruby a kuželová šroubení.

 
Publikováno: 30. 4. 2018 | Počet zobrazení: 1412 článek mě zaujal 352
Zaujal Vás tento článek?
Ano