Aimtec hnv murr

Za dopisy si už připlatíme

Firmy s čilou korespondencí, které využívají poštovních služeb, se musí připravit na to, že posílání dopisů je dražší: Česká pošta od února zvýšila ceny známek.

 
Česká pošta opět reviduje tarify svých listovních služeb. Nově bude cena obyčejného psaní do 50 g ve vnitrostátním styku o tři koruny dražší, tj. z 16 na 19 Kč, doporučené psaní pak zdraží o 6 korun na 44 Kč. Cena balíků do 2 kg - Balíku Do ruky nebo Balíku Na poštu - zůstává stejná.
Zvýhodněné ceny ve srovnání s běžnými tarify pošta nabízí držitelům zákaznické karty, kterou si mohou zdarma pořídit na pobočkách nebo prostřednictvím internetu. Ta se vyplatí zejména menším firmám, které musejí rozesílat větší počet listovních zásilek, ale nemají s ČP smlouvu umožňující získat speciální výhodnější podmínky.
Po liberalizaci poštovního trhu skončil oficiální monopol České pošty na doručování zásilek. Nicméně zatím jediným alternativním poštovním operátorem poskytující komplexní poštovní služby vlastními zaměstnanci na celém území ČR je společnost Mediaservis, většina potenciální konkurence se jinak omezuje na služby kurýrního typu.
 
Publikováno: 2. 4. 2018 | Počet zobrazení: 2176 článek mě zaujal 376
Zaujal Vás tento článek?
Ano