hnv murr

V Itálii je kvalitní obchodní zástupce cílem k úspěchu

Obchodní zástupci představují jednu z nejdůležitějších profesních skupin v Itálii, a to zejména v oblasti rozvoje malých a středních společností, které tvoří více než 90 % podnikatelské základny. Na Apeninském poloostrově působí téměř 300 tisíc aktivních obchodních zástupců.

 

Itálie je protkaná sítí obchodních zástupců a spolupráce s nimi přináší řadu výhod. Jmenujme především schopnost dosáhnout efektivní distribuce výrobku, hluboký průnik na trh či efektivní komunikace značky. Nejvíce obchodníků působí v regionech Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Toscana a Lazio.
Obchodní zástupce má ze zákona nárok na provizi za uzavřené obchody, které domluvil v průběhu trvání smlouvy. V případě exkluzivní smlouvy mu náleží finanční odměna za všechny uzavřené obchody spadající do oblasti či kategorie klientů, kteří mu byli svěřeni. Doporučujeme být obezřetní při jiných formách odměn, např. fixní základ, který není vázaný na počet domluvených obchodů.
Uvažujete-li o využití zástupce pro svůj byznys v Itálii, navrhujeme účast na akci Fórum obchodních zástupců. Akce má formát přímých B2B jednání a je možné volit mezi regionálním nebo národním rozsahem. Regionální jednodenní fóra jsou orientována na setkávání nejvíce tří desítek firem, které hledají obchodníka pro konkrétní geografickou oblast. Naopak národní fóra nejsou kapacitně omezená, konají se v Římě a Miláně a je možné během tří dnů uskutečnit jednání se zástupci z celé Itálie.
Jak se zúčastnit fóra obchodních zástupců? Vystavovatel uhradí účastnický poplatek, který zahrnuje inzerci, jednací prostor a ubytování. Výše poplatku závisí na počtu vystavujících českých firem (činí maximálně 900 euro), při vyšším zájmu je možné sjednat slevu.

Kalendář fór obchodních zástupců:
-23. 2. 2018, Bologna
-30. 3. 2018, Bari
-27. 4. 2018, Milán
-24.-26. 5. 2018, Řím
-29. 6. 2018, Turín
-28. 9. 2018, Cagliari
-26. 10. 2018, Campania
-22.-24. 11. 2018, Milán

Podrobnosti na webu www.forumagenti.it/en/Forum-Agenti-Regione nebo přímo u pracovníků CzechTrade Milán na milan@czechtrade.cz.

 
Publikováno: 28. 3. 2018 | Počet zobrazení: 1758 článek mě zaujal 361
Zaujal Vás tento článek?
Ano