Aimtec hnv murr

Software InvoMilling zefektivňuje výrobu ozubení

Nejnovější verze uživatelsky komfortního CAD/CAM řešení InvoMilling společnosti Sandvik Coromant, umožňujícího jednoduché NC programování, dostala nové funkce pro výrobu ozubení.

 

Nyní nabízí více možností pro výrobu ozubených kol na univerzálních 5osých obráběcích centrech. V této inovované variantě, nabízené od konce loňského roku, umožňuje software rovněž výrobu kuželových kol s přímým ozubením a kol se šípovým ozubením.
Řešení využívá kinetiku obráběcího stroje pro efektivní a flexibilní výrobu vysoce kvalitních ozubených a drážkovaných profilů se stupněm jakosti 6 nebo vyšším (dle DIN 3962). Po zadání požadovaných údajů o ozubeném kole intuitivní CAD/CAM software stanoví optimální strategii obrábění a vytvoří CNC program, který zvládne výrobu různých ozubených profilů s pomocí pouhých několika přesných standardních nástrojů. K oceňovaným charakteristikám software patří rovněž velmi dobře řešená grafika a také funkce pro vytváření simulaci dráhy frézovacích nástrojů.
Vedle připravovaných možností výroby kol se šípovým nebo dvojitým šikmým ozubením (s mezerou i bez mezery) a kuželových kol s přímým ozubením je další novou významnou funkcí modifikace boků zubů. Týká se modifikace hlavy zubů a vytvoření klenutého tvaru zubů, tzv. soudečkovitosti profilu a boku zubů, ale i korekcí úhlu sklonu zubů a úhlu záběru. Došlo rovněž na četná vylepšení nástrojů - do knihovny nástrojů byly např. zařazeny upravené nástroje.

 
Publikováno: 28. 2. 2018 | Počet zobrazení: 1564 článek mě zaujal 336
Zaujal Vás tento článek?
Ano