hnv murr

Virtuální zábava pod stromeček

S blížícím se časem Vánoc vyvstává problém, co nadělit svým bližním. Internet nabízí mnoho řešení - mezi plejádou nejrůznějších „ptákovin“ se ale najdou i mnohé zajímavé tipy, např. v segmentu počítačových her.

 
K tradičním „klučičím“ dárkům patřívaly stavebnice Merkur a vláček. Což dnes v zájmu výchovy k pozitivnímu vztahu k technice lze rovněž doporučit. Ale místo klasických plechových vagonků tažených lokomotivou na klíček to dnes bude třeba některý z počítačových vlakových simulátorů. Ty lze brát jako moderní digitální alternativu, s níž si přijdou určitě na své i odrostlejší kluci. V simulátorech si můžete poskládat koleje i virtuální infrastrukturu včetně nádraží a bezpočet vlaků nejrozmanitějších druhů (od parní éry až po moderní vysokorychlostní soupravy) ve fotorealistické kvalitě. K těm nejzajímavějším patří Mashinky - dílo počítačového nadšence a programátora Jana Zeleného. V do detailu propracované strategické hře si můžete vybudovat famózní železniční impérium. Stěží lze uvěřit, že vzniklo v režii jediného tvůrce. V izometrickém konstrukčním módu nebo realistickém 3D zobrazení si hráč užije rozvoje železnice v celé její historické kráse.
Dalším pozoruhodným projektem je Kingdom Come: Deliverance. Tento epický virtuální středověký svět je dílem týmu profesionálních programátorů (Mafia, ArmA či Operation Flashpoint) sdružených ve studiu Warhorse, s ambicemi dobýt globálně herní svět. Ve hře je kladen důraz na maximální autenticitu dobových reálií (zapomeňte na obvyklá kouzla a magii, jde o brutální středověký svět).
Postavy i prostředí, v němž se pohybují (oblečení, nástroje i výzbroj posuzovali odborníci na středověk, i krajina vychází z reálné předlohy), jsou dovedeny takřka k dokonalosti. A snad jediným drobným nedostatkem je, že hra vyžaduje právě díky perfektní grafice odpovídající výkonný hardware (na což ovšem tvůrci férově upozorňují), pokud si chcete vychutnat všechny rafinované detaily, jimiž hra oplývá. Novinka by měla vyjít v únoru příštího roku a nyní je možné si ji předobjednat (a zahrát si část v betaverzi) na herním serveru Steam.
 
Publikováno: 2. 2. 2018 | Počet zobrazení: 1696 článek mě zaujal 380
Zaujal Vás tento článek?
Ano