Aimtec hnv murr

Digitální finesa

Lexus vybavil svůj nejnovější model LS 500 několika elektronickými pomocníky, mezi kterými se objevilo digitální zpětné zrcátko spojené se zadní kamerou. Řidiči to umožňuje sledovat obraz ve zpětném zrcátku nerušený hlavami zadních cestujících.

 

Digitální zrcátko není úplnou novinkou, protože se již objevilo na několika koncepčních studiích, ale v sériově vyráběném modelu je poprvé. Navenek vypadá jako obyčejné zpětné zrcátko, ale jeho obraz je přenášen ze zadní citlivé kamery, která navíc zlepšuje viditelnost při nepříznivém počasí a hlavně v nočním provozu. Kamera disponuje širokým úhlem záběru, takže zrcátko přenáší panoramatický obraz. Funkce kamery se dá samozřejmě vypnout a zrcátko pak funguje jako standardní zpětné zrcátko.
Evropští motoristé se jej ale nedočkají, protože automobilka tuto finesu nabízí (zatím) jen na japonském trhu. Možná se v budoucnu dočkáme i nahrazení bočních zrcátek kamerami, ale to by se musela změnit evropská legislativa, která nařizuje přítomnost bočních zrcátek.

 
Publikováno: 31. 12. 2017 | Počet zobrazení: 2223 článek mě zaujal 220
Zaujal Vás tento článek?
Ano