hnv murr

Osvěžený model 370Z

Příběh modelů Z začala automobilka Nissan psát už v roce 1969 představením vozu Fairlady Z / Datsun 240Z. Každá z dalších generací Z od původního modelu přes 280ZX, 300ZX a 350Z až po dnešní 370Z zachovávala základní myšlenku „zetka" - vysoký výkon, nadčasový design a cenovou dostupnost.

 
Jednotlivé generace modelu Z si budovaly pozici kultovních sportovních vozů s typicky dlouhou kapotou a krátkým zadním přesahem, jednoduchým tříramenným volantem a třemi kruhovými ukazateli. Současné novinky: Kupé a Roadster 370Z MY18 přinášejí kombinaci moderního vzhledu a klasického designu. Jsou vybaveny výraznými 19" hliníkovými koly s nabídkou nepřehlédnutelné červené metalické barvy. Nově jsou např. upravené černé kliky dveří, černé obložení zadního nárazníku či tmavě tónované světlomety,  
Díky spolupráci se značkou EXEDY byla integrována nová spojka se zdokonaleným podřazováním u manuální převodovky. Docílilo se tím přesnějšího řazení a snadnější práce s pedály. O pohon zadní nápravy se stará 3,7litrový agregát V6 o výkonu 240 kW prostřednictvím 6rychlostní manuální nebo 7rychlostní automatické převodovky. Byla optimálně rozložená hmotnost vozidla a přepracované odpružení, čímž se dosáhlo špičkových jízdních vlastností a dynamického chování „zetka". Navíc Nissan 370Z zůstává jediným vozem ve svém segmentu, který nabízí technologii Syncro Rev Control, tj. světově první systém plné synchronizace otáček při řazení nahoru i dolů u manuální převodovky.
 
Publikováno: 27. 11. 2017 | Počet zobrazení: 2002 článek mě zaujal 271
Zaujal Vás tento článek?
Ano