hnv murr

Světová show v oblasti obrábění kovů

Výstava EMO je jednou z největších průmyslových obchodních výstav na světě a očekává se, že zde bude letos vystavovat více než 2000 společností ze 41 zemí. Organizátoři předpokládají nápor zhruba 150 000 návštěvníků, kteří přijdou na tuto největší světovou show věnovanou obrábění kovů.

 

Stánek firmy ISCAR bude prezentovat nástrojovou řadu „Inteligentní obrábění" a představí ty nejdůležitější nástroje této řady. Standardní nástroje ISCAR INDUSTRY 4.0 pomáhají zákazníkům přizpůsobit se vysokorychlostnímu obrábění a dosahovat vysokých posuvů pří obrábění vůbec. Užitím metody minimálního množství mazání (MQL) a dalších moderních obráběcích strategií, které odpovídají požadavkům dnešního moderního trendu obrábění kovů.
ISCAR nadále rozšiřuje stávající sortiment výrobků, které stanovily mnoho měřítek v celosvětovém odvětví kovoprůmyslu. V dnešní ekonomice s limitovanými zdroji a náročnými požadavky projektů potřebují výrobci větší podporu od dodavatelských partnerů. Nové inovativní řady nástrojů ISCAR pomáhají uživatelům zvýšit ziskovost tím, že využívají špičková technická řešení. Tyto nové nástroje ISCAR umožní výrobcům pokračovat ve zlepšování jejich efektivity při obrábění kovů pomocí moderních obráběcích strategií.
Nové nástroje se zaměřují na zvýšenou produktivitu pomocí inteligentních zamykacích mechanismů pro dosažení stabilnějšího obráběcího procesu. Společnost ISCAR reagovala na nejnovější požadavky trhu, které vzešly ze všudypřítomného trendu směřujícího k vysokorychlostnímu obrábění a požadavků soustružnicko-frézovacích center a řadou vylepšení jak v samotné konstrukci nástrojů, tak v geometrii destiček. To vše cíleně vedlo k menším prostojům stroje a ke zvýšení produktivity výroby.

Některé z produktů, které budou vystaveny na veletrhu EMO 2017

DOVE-IQ TURN: Inovativní lůžko vyměnitelné destičky s rybinou kombinované s upínacím mechanismem páky zajišťuje velmi pevné a tuhé uchycení břitové destičky pro těžké operace soustružení.

WHISPERLINE: Antivibrační nástroje pro soustružení a zapichování od společnosti ISCAR jsou vybaveny novými mechanismy, které snižují vibrace, zlepšují kvalitu povrchu a zvyšují životnost nástroje.

DOVE-IQ GRIP: Tato řada nástrojů má jedinečný upínací mechanismus břitové destičky, který je určen pro aplikace  hlubokého zapichování s absolutně bezproblémovým odchodem třísky.

PENTA-IQ GRIP: Tato pozoruhodná konstrukce malých pěticípých hvězd s 5 řeznými hranami je určena ještě pro hlubší a přesnější zapichování a upichování.

HELI-IQ-MILL 390: Frézovací destičky se třemi břity a pokročilou geometrií břitu přinášejí snížení řezných sil a nižší potřebu výkonu stroje. Jde o ekonomičtější variantu oproti dvoubřitým destičkám.

MILL4FEED: Nová řada nástrojů FEEDMILL, které nesou čtvercové jednostranné destičky se čtyřmi řeznými hranami, jsou určené ke snížení řezných sil při použití na strojích s nízkým výkonem nebo při obrábění s větším vyložením vřetena.

DOVE-IQ MILL: Frézovací destičky s jedinečným designem s 8 řeznými hranami pro široký rozsah rovinného frézování, frézování 45°, hrubovací i dokončovací operace na široké škále materiálů.

FLASHTURN: Široká škála destiček ISOTURN malých rozměrů, které poskytují ekonomickou výhodu v oblasti nákladů na řezný břit. Jsou k dispozici v široké škále geometrií, rohových rádiů, utvařečů a nejmodernějších jakostí karbidů.

DECA IQ THREAD: Jde o jedinečnou geometrii závitovací destičky o průměru 16 mm s pěti oboustrannými rohy, které zajišťují 10 řezných břitů. Nová geometrie poskytuje nejhospodárnější cenu za břit ve srovnání s tříbřitými destičkami.

DO-GRIP JET LINE: Proud chladicí kapaliny nástrojů JHP (vysokotlakých) je přesně směřován mezi čelní plochu břitu a odvíjející se třísky. To vede k vynikající tvorbě a odchodu třísky a výraznému prodloužení životnosti nástroje.

CHAM-IQ-DRILL 700: Vyznačuje se jedinečným designem samosvorného upnutí vrtací hlavice v ocelovém lůžku tělesa vrtáku. Což eliminuje potřebu jakéhokoliv upínacího příslušenství. Extrémně přesná poloha břitu a tuhost upnutí poskytují vysokou kvalitu geometrie otvoru.

SUMOCHAM IQ: Rozšířené možnosti vrtací hlavice SUMOCHAM s revoluční geometrií, která se vyznačuje konkávním tvarem řezné hrany. Tím se podstatně zvyšuje schopnost vrtáku se samostředit. Ani pro hluboké vrtání není potřeba zhotovovat pilotní otvor.

SUMOGUN: Na základě geometrie destiček SUMOCHAM pro hluboké vrtání o průměru 10 až 25,9 mm (celková délka až 800 mm). Také dělový vrták SUMOGUN umožňuje výměnu vrtací hlavy uvnitř stroje - není třeba odstraňovat vrták pro indexování hlavy.

TANG-GRIP IQ: Jednoduché zapichovací a upichovací destičky s bezkonkurenční metodou upínání. Vlastní držák či planžeta jsou konstruovány tak, že upínací čelist destičky není v kolizi s odcházející třískou. Třísky volně odchází z místa řezu a životnost držáku se výrazně prodlužuje.

SWISSCUT INNOVAL: Modernizovaná řada SWISSCUT s novými destičkami, které jsou vybaveny inovativním otvorem ve tvaru oválu. Nový způsob upínání používá speciální šroub, který je přístupný a ovládaný z obou stran nástroje. Zároveň není třeba šroub úplně vytočit ze závitu při výměně destičky, čímž se zabrání riziku jeho ztráty v prostoru stroje.

MILLSHRED P290: Ideální řešení pro obrábění vysokých bočních ploch. Destičky s děleným ostřím zabraňují chvění a umožňují optimální obrábění velkého povrchu při vysokém množství odebraného materiálu.

HELIDO 690 LINE: Nová řada nástrojů pro 90° frézování. H690 je opatřena trojúhelníkovou oboustrannou destičkou se 6 řeznými břity ve šroubovici. Axiální sklon břitu přináší klidný chod nástroje, zvýšenou životnost nástroje a velmi stabilní výkon.

SPINJET: Jde o zrychlovací vřetena HSM (20K, 30K, 40K ) využívající k pohonu vlastní systém chladicí kapaliny stroje. Dosahují 20, 30 a 40 000 otáček a jsou určeny pro nástroje malých průměrů.

ISCAR se snaží úzce spolupracovat se zákazníky, a nejen rozvíjet nové technologie, které odpovídají nově vznikajícím potřebám, ale také maximalizovat hodnotu investic do moderních strojů zvýšením využití zařízení a optimalizací výkonu. Nástroje i destičky ISCAR jsou vhodné pro novou generaci obráběcích center, umožňují vysoký posuv a rychlost pro vysoce produktivní obráběcí operace i inteligentní sdílení dat. Tyto nástroje jsou součástí závazku společnosti ISCAR k trvajícímu úspěchu svých zákazníků a stále důležitějším standardům odvětví INDUSTRY 4.0

Expozici nástrojů firmy ISCAR můžete navštívit na veletrhu EMO Hannover 2017 na stánku E36 v hale číslo 4.

 
Publikováno: 31. 10. 2017 | Počet zobrazení: 1462 článek mě zaujal 336
Zaujal Vás tento článek?
Ano