Aimtec hnv murr

MONETA podporuje výrobní sektor

Banka. Leasing. Auto. Tři pilíře finančních služeb, o které se opírá nabídka finančních produktů skupiny MONETA pro subjekty z výrobního sektoru. Komplexnost a služby na míru. Základní stavební kameny nabídky.

 
MONETA, která působí na českém trhu již téměř 20 let (dříve pod názvem GE Money), vychází zákazníkům vstříc nejen s čistě bankovními potřebami, ale uspokojí i požadavky na leasingové služby, ať už z oblasti strojního vybavení, nebo vozového parku. A protože MONETA v posledním roce nejen změnila své jméno, ale udělala v mnoha směrech obrovské kroky zákazníkům naproti, vyplatí se sledovat, co všechno lze aktuálně získat.  

Zákazníkům na míru
„Parametry produktů jsou šité na míru konkrétního odvětví a dokážeme najít cestu jak financovat i poměrně nestandardní požadavky klientů. Klíčový je pro nás osobní přístup k zákazníkovi, abychom detailně zmapovali jeho potřeby a navrhli tu nejvhodnější strukturu financování,“ říká Lukáš Krejza, vedoucí oddělení komerčních produktů MONETA Money Bank, a doplňuje: „Právě naše komplexnost nabízených služeb ve spojení s individuálním přístupem ke každému zákazníkovi a obchodnímu případu zaručuje to, že naši klienti získají špičkový servis a mohou se plně věnovat svému podnikání.“   

Ke strojům
Financování strojů a výrobních technologií je jedním z klíčových směrů, na které se zaměřuje MONETA Leasing. Věnuje se mu tým špičkových odborníků, kteří dokonale znají situaci na trhu i podmínky jednotlivých dodavatelů, stejně jako detaily v podobě technických parametrů strojů.

Skupina má jasnou strategii propojení s dodavateli napříč všemi segmenty. „Spolupracujeme s řadou dodavatelů technologií a strojů v klíčových oblastech, jako je např. kovoobrábění, zpracování plastů nebo dřevozpracující průmysl. Současně se snažíme neustále inovovat, nabízet specializovaná řešení a přizpůsobovat naši nabídku specifickým oblastem, jako je potravinářský a nápojářský průmysl, balicí stroje a jiné technologie,“ přibližuje Michal Baštář, obchodní ředitel MONETA Leasing.

„Díky této úzké spolupráci s dodavateli jsme schopni optimálně nastavit procesy a komunikaci s klientem i dodavatelem současně. Klient tak získává výhodu v podobě rychlejšího vyřízení obchodního případu, zvýhodněných sazeb a podmínek stejně jako benefit v podobě doprovodných služeb týkajících se například výhodnějšího pojištění pořizovaného předmětu nebo dotačního poradenství,“ vysvětluje Michal Baštář. „Velkou výhodou partnerské spolupráce s dodavateli je také speciální vlastní katalog pro každého dodavatele, který představuje nabídku individuálně nastavených sazeb a zajištění na míru pro nejprodávanější modelové řady technologií daného dodavatele,“ dodává Tomáš Bartončík, komoditní specialista strojírenství v MONETA Leasing.

Dotační podpora
Dotační programy doslova hýbou světem podnikání ve výrobním sektoru, a jsou tak významným faktorem ovlivňujícím investiční aktivitu firem. Skupina MONETA nabízí úvěrové produkty, které jsou přizpůsobeny podmínkám a pravidlům jednotlivých dotačních programů a umožňují flexibilní předfinancování a spolufinancování projektů podpořených dotacemi z národních i evropských zdrojů.
„V rámci námi nabízené služby EU Servis jsme schopni ve spolupráci s našimi odbornými partnery zprostředkovat klientům dotační poradenství pro veškeré typy dotačních projektů. Firmám navíc nabízíme „dotační audit zdarma“, což je přehled aktuálních dotačních možností vypracovaný dle potřeb konkrétní firmy,“ přibližuje jednu ze služeb Petr Kábele, manažer sektoru zpracovatelského průmyslu v MONETA Money Bank.

Zatím poslední novinkou je smlouva o spolupráci s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou (ČMZRB). MONETA Money Bank se tak stala partnerskou bankou nového programu EXPANZE. V rámci tohoto programu poskytuje ČMZRB zvýhodněné úvěry malým a středním podnikům pro financování investičních potřeb. Podstatou je poskytování bezúročných úvěrů ze strany ČMRZB v maximální výši 45 % způsobilých výdajů projektu, přičemž minimálně 20 % způsobilých výdajů musí být financováno úvěrem u spolupracující finanční instituce. „Zároveň ve zvýhodněných regionech, tedy v okresech s vyšší nezaměstnaností, než je průměr v rámci celé ČR, má klient možnost získat navíc příspěvek na úhradu úroků komerčního úvěru ve výši až 7 % z nominální hodnoty poskytovaného úvěru až do výše 700 tisíc Kč,“ uzavírá Petr Kábele.

Co můžete ve zpracovatelském průmyslu získat
Financování investičních potřeb
- Výstavba, nákup, rekonstrukce nemovitého majetku (např. výrobní a skladovací prostory, administrativní budovy).
- Pořízení strojů a výrobních technologií. Pro jejich financování je možno využít klasický investiční úvěr nebo lze zvolit financování formou finančního či operativního leasingu.

Financování provozních potřeb
- Financování ve formě kontokorentních nebo revolvingových úvěrů.

Zakázkové financování
- Financování realizace jednotlivých významných zakázek většího rozsahu, které není firma schopna pokrýt prostřednictvím svého provozního kapitálu nebo v rámci běžného limitu pro provozní financování.

Ostatní služby
- Individuální směnné kurzy a zajišťování proti kurzovým rizikům.
- Dotační poradenství v rámci služby EU Servis.
- Zajištění finančních i nefinančním rizik při obchodování se zahraničím.
- Poradenství pro získání záručních instrumentů a zvýhodněných úvěrů poskytovaných Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou nebo evropskými institucemi jako je například Evropský investiční fond.

Financování strojů a zařízení
- Úvěr, leasing, i splátkový prodej na pořízení strojů, technologických linek a zařízení z různých oborů, včetně menších předmětů s nižší pořizovací hodnotou.
- Financování nových i užitých předmětů.
- Nerovnoměrné a mimořádné splátky v rámci splátkového kalendáře, odklad splátek.
- Možnost pojištění předmětu za výhodných podmínek.
- Při pořízení nového stroje možnost blokace výhodného kurzu na delší dobu.
- Možnost zpětné formy financování.
- Úvěrové předfinancování strojů a technologií pořizovaných s dotační podporou.
- Podpora při jednání s výrobci a dodavateli.

Aktuální produktové novinky
Živnostenská hypotéka MONETA Money Bank
- Hypotéka dokáže profinancovat rodinné domy a byty, které slouží k podnikatelským účelům klientů.
- Žadatelem může být fyzická nebo právnická osoba.
- Možnost volby sjednat úvěr na rodné číslo nebo na IČ pro fyzické osoby.
- Splátkový kalendář je možné rozložit až na 30 let.
- Sazbu hypotéky lze zafixovat na jeden, tři, pět nebo dokonce deset let.

Kreditní karta MONETA Business Card
- Bez nutnosti založení běžného účtu.
- Odměna 1 % zpět z každé provedené bezhotovostní platby u obchodníka nebo na internetu.
- Bezúročné období v délce až 55 dní.
- Karta s úvěrovým rámcem až 500 000 Kč.
- Až 6 kreditních karet k jedné smlouvě.
 
Publikováno: 31. 8. 2017 | Počet zobrazení: 1724 článek mě zaujal 366
Zaujal Vás tento článek?
Ano