hnv murr

Špičkové technologie ABB pro železniční dopravu

Na posledním veletrhu InnoTrans v Berlíně představila společnost ABB výběr ze svých nejnovějších technologií pro trakční vozidla a železniční energetiku, i řešení pro servis a řízení aktiv. Výrobcům kolejových vozidel, provozovatelům železnic a správcům železniční infrastruktury tak nabízí energeticky efektivní a inteligentní řešení.

 
Kromě flexibilních a vysoce výkonných turbodmychadel pro dieselové lokomotivy a kompaktní programovatelné logické automaty (PLC) řady Pluto, které přispívají ke zvýšení bezpečnosti kolejových vozidel, měl na InnoTransu světovou premiéru trakční transformátor Effilight vyznačující se unikátní patentovanou konstrukcí, jež umožňuje výrazné snížení obsahu oleje. Transformátor přinese výrobcům kolejových vozidel a provozovatelům železniční dopravy významné snížení hmotnosti a také úsporu energie.
Mezi dalšími technologiemi vynikal energeticky vysoce účinný trakční měnič, který u lokomotiv řady Re460 nahradí starší měniče na bázi GTO. Nové IGBT měniče zvyšují využitelnost vlaku, snižují provozní náklady a přispívají k prodloužení životnosti lokomotiv o dalších 20 let. Významným produktem ABB pro železnice je i modulární záložní zdroj napětí (UPS) Conceptpower DPA 120/240, který s maximální spolehlivostí udržuje bezpečný a plynulý provoz železničních sítí. Firma rovněž představila nabíječku baterií nové generace BORDLINE BC. Použitá křemíkovo-karbidová technologie činí z této nabíječky vysokokapacitní zařízení v kompaktním designu se snadnou údržbou.
 
Publikováno: 1. 8. 2017 | Počet zobrazení: 1644 článek mě zaujal 350
Zaujal Vás tento článek?
Ano