hnv murr

Identifikace bezpečnostních prvků laserem pro větší bezpečí v autě

Hlavové opěrky v autech neslouží jen pro naše pohodlí, ale hlavní funkcí je naše bezpečnost, neboť správně nastavená hlavová opěrka nám může zachránit i život v případě nárazu jiného vozidla do zadní části auta.

 

Proto sledování výroby a zpětné vysledování použitých dílů (traceability) je velmi důležitá identifikace o to víc, jelikož jde o bezpečnostní prvek v automotive.
Mechanismus, pomocí kterého se hlavové opěrky nastavují, nese laserové značení od Leonarda. Kvůli příznivému poměru výkon / cena je použita ekonomická varianta laseru Solaris e-SolarMark FLS. Jedná se o vláknový laser o výkonu 20 W s velmi kvalitním laserovým zdrojem, jehož životnost je až 150 000 provozních hodin a vlnovou délkou 1062 nm. Laser má navíc malé integrační rozměry, díky kterým je vhodný pro implementaci do výrobních linek a jednoúčelových strojů v automotive produkci.
Značení je prováděno staticky. Laserové zařízení e-SolarMark FLS zvládá i značení za pohybu „On The Fly“ na různé druhy kovů a plastů včetně polyethylenu s vysokou hustotou (HDPE), polypropylenu OPP, ABS, nerezové oceli a titanu.
Laser e-SolarMark FLS je vybaven autonomní řídicí jednotkou CU0, která splňuje bezpečnostní normy pro ovládání laseru bez použití PLC a PC, včetně tlačítka „total stop“. Autonomní jednotka je vybavena informativním malým displejem a čtyřmi tlačítky.
Celé laserové pracoviště je navíc vybaveno odsávací jednotkou BOFA, které zabezpečuje odsávání zplodin z prostoru značení laserem. Díky tomu nedochází k usazování zplodin na optice laseru, což by zapříčinilo její zničení. Navíc vzduch se zplodinami je filtrován přes uhlíkové HEPA filtry. Takto vybavené laserové pracoviště je velmi čisté a nedochází ke kontaminaci okolí, dbá se tak na zdraví obsluhy i všech pracovníků a chrání jejich respirační systém.

Benefity
- Velmi příznivý poměr výkon/cena
- Komplexně řešené pracoviště společně s filtrací vzduchu
- Dlouhá životnost laseru a jeho vysoká spolehlivost
- Velké zkušenosti Leonarda, jako dodavatele do Automotive

Zaujalo Vás dané řešení? Kontaktujte nás, vytvoříme Vám řešení na míru.

Leonardo technology s.r.o.
Ulička 37, 691 43 Hlohovec
E-mail: bubenicek@LT.cz
www.LT.cz

 
Publikováno: 1. 8. 2017 | Počet zobrazení: 1693 článek mě zaujal 372
Zaujal Vás tento článek?
Ano