hnv murr

Elegantní Crossland X

Na nedávném autosalonu v Ženevě prezentoval Opel kromě nové Insignie ve verzích Grand Sport a Sports Tourer také všestranný městský model Crossland X v elegantním kabátku.

 

Jde o pětimístný robustní crossover s výrazným designem, který vzhledově působí jako SUV, ale je určen spíše pro městskou zástavbu. Jeho devizou jsou nejen moderní technologie, ale i velký zavazadlový prostor o objemu 520 l, který je největší v segmentu B, kam Crossland X patří.
Přední sedadla v prostorném interiéru mají zvýšenou polohu, která zajišťuje řidiči i spolujezdci výborný výhled všemi směry. Na přání jsou k dispozici ergonomická sedadla s certifikátem AGR (Aktion Gesunder Rücken). Variabilitě interiéru pomáhají zadní sedadla, která se dají posouvat v podélném směru o 15 cm a tím zvětšit prostor pro nohy cestujících, nebo naopak zvětšit zavazadlový prostor. Crossland X má v nabídce např. příplatkové inovativní LED světlomety, head-up displej, panoramatickou couvací kameru, parkovací automat, asistenční systém s detekcí chodců a funkcí automatického nouzového brzdění, systém rozpoznávání únavy řidiče, asistenční systém udržující vozidlo v jízdních pruzích nebo rozpoznávání dopravních značek a systém na monitorování mrtvých úhlů. Telematický systém OnStar a systém IntelliLink zabezpečují bezproblémovou konektivitu.
Vzhled zadní části karoserie s výrazným nárazníkem a vysoko umístěnými dělenými světly připomíná SUV. Ale se svou délkou 4,21 m je o pár centimetrů kratší než Mokka a o 16 cm menší než Astra. Protože je crossover Crossland X předurčen pro městský provoz, je pohon přenášen pouze na přední kola bez možnosti připojení všech kol. Pohon zabezpečuje jeden z portfolia motorů: benzínových, naftových a bude také plynový na LPG.
Jde o model, který patří do ohlášené letošní produktové ofenzívy značky Opel, kdy má být uvedeno do konce letošního roku 7 modelů. Kromě modelů Mokka X, Insignia Country Tourer a Crossladn X bude dalším elektromobil Ampera-e, který má disponovat certifikovaným dojezdem 520 km. Na řadu pak přijde model Vivaro se zvýšeným komfortem a větší crossover Grandland X.

 
Publikováno: 26. 5. 2017 | Počet zobrazení: 2423 článek mě zaujal 424
Zaujal Vás tento článek?
Ano