hnv murr

České firmy se mohou stát dodavateli pro CERN

Agentura CzechTrade, která je zprostředkovatelem informací o veřejných zakázkách vědeckého centra CERN pro Českou republiku, upozorňuje české firmy na aktuální možnosti spolupráce na připravovaném projektu s názvem High Luminosity LHC, jehož cílem je vylepšení dosud největšího urychlovače na světě.

 
Mezinárodní organizace CERN, jejímž členem je i Česká republika, plánuje velký projekt na vylepšení největšího urychlovače na světě LHC (Large Hadron Collider). Připravuje proto informační setkání potenciálních dodavatelů, které se uskuteční 22. - 23. května v britském Warringtonu. Na této schůzce se zájemci o spolupráci sejdou s projektovými inženýry, kteří představí technické a obchodní úkoly týkající se tohoto projektu. Jeho součástí se mohou stát dodavatelé supravodivých a kryogenních technologií, elektroniky, elektrotechniky a mechaniky, zařízení pro ultravysoké vakuum, radiofrekvenčních zařízení a dalších souvisejících technologií.
Jak řekl generální ředitel agentury CzechTrade Radomil Doležal: „Plánované vylepšení urychlovače představuje pro české firmy jedinečnou příležitost, jak se podílet na významném mezinárodním projektu.“  
Pro snazší komunikaci mezi nákupním oddělením CERNu a firmami jednotlivých členských států byla v každém z nich ustanovena funkce koordinátora pro styk s průmyslem (Industrial Liaison Officer – ILO), kterou pro ČR v současnosti zajišťuje Oldřich Veselý z agentury CzechTrade (oldrich.vesely@czechtrade.cz).
On-line registrace na akci je pro zájemce otevřena do naplnění kapacity a probíhá na adrese https://indico.cern.ch/event/607165/registrations/33528/.
 
Publikováno: 25. 5. 2017 | Počet zobrazení: 1877 článek mě zaujal 425
Zaujal Vás tento článek?
Ano