hnv murr

THT Polička používá CAM Autodesk Inventor HSM

Nosným výrobním programem společnosti THT Polička je výroba různých modifikací požárních automobilů a kontejnerů pro technické zásahy, likvidaci ekologických havárií a speciálních vozidel.

 

Dodavatelem CAD/CAM systémů do THT Polička podporující právě tuto složitou výrobu je společnost TD-IS. Jedním z implementovaných řešení byl také Inventor HSM.
Firma THT využila nabídky TD-IS a k zakoupeným licencím si vybrala možnost proškolení zaměstnanců, kteří již uměli částečně Inventor HSM ovládat. Školení probíhalo přímo v Poličce, kde se probíraly úplné základy HSM, počínaje ovládáním přes celou řadu příkazů až po složité obráběcí operace, které v THT využívají téměř denně. Díky použití Autodesk Inventor HSM se čas přípravy programu zkrátil o více než dvě třetiny a čas obrábění téměř o třetinu (v porovnání s ručním psaním programu na stroji). THT využilo i možnosti úpravy postprocesorů na míru pro své stroje.

CAD/CAM řešení Autodesk Inventor HSM   
Inventor HSM je plně integrované nativní kompletní řešení 2D a 3D konstrukce a CNC programování frézovacích a soustružnických center v jednotném prostředí, s moderním výpočtovým jádrem a jednoduchým přístupem. Díky tomu je samotné ovládání celé aplikace jednoduché a uživatelé se tak nemusí učit pracovat se dvěma různými softwary. Všechny edice v sobě vždy obsahují kompletní moderní 3D CAD systém Inventor nebo Inventor Professional. Licence na Autodesk Inventor je dodávána zdarma.
Moderní architektura využívá nejnovějších technologií pracovních stanic, které pomáhají dosáhnout vynikající výkon, zejména při práci s velkými a komplexními konstrukcemi. Multiprocesorová vícejádrová podpora dramaticky urychluje generování dráhy nástroje.
AnyCAD je funkcionalita, která snižuje potřebu udržování více CAD systémů a eliminuje manuální překlady souborů a aktualizace.
Díly a sestavy mohou být selektivně importovány do Inventoru prakticky z libovolného CAD systému při zachování asociativity. Konstrukční změny provedené ve zdrojovém CAD systému jsou automaticky aktualizovány v navazujících datech, jako jsou výkresy a dráhy nástroje, což uživateli ušetří drahocenný čas a zdroje.

Víceosé frézování
Inventor HSM bezproblémově integruje víceosé obrábění do svého frézovacího a frézo-soustružnického prostředí, s použitím stejného intuitivního přístupu k programování dráhy nástroje, jaký lze najít ve 2D / 3D obráběcích strategiích. Toto vyspělé obrábění je nejvhodnější pro letecký a automobilový průmysl.
HSM tak zdokonaluje produkční obrábění a dělá víceosé obrábění přístupné všem.

Soustružení
Inventor HSM podporuje programování dvou nástrojových hlav a protivřetena u soustruhů s použitím všech tradičních soustružnických operací. Frézo-soustružnické operace jsou podporovány kombinací s možnostmi Inventor HSM 2D nebo 3D frézování.

Vít Radl, TD-IS

 
Publikováno: 25. 5. 2017 | Počet zobrazení: 1979 článek mě zaujal 365
Zaujal Vás tento článek?
Ano