hnv murr

Karlův most sice táhne, ale v kurzu jsou Letňany

Zatímco turisté míří do Prahy stále hlavně za památkami v centru, průmyslová veřejnost začátkem května raději vyrazí do Letňan. Ve dnech 9. až 12. května zde totiž areál PVA EXPO PRAHA hostí jedinečný souběh průmyslových veletrhů.

 

V základním výčtu jsou veletrhy FOR INDUSTRY, FOR WELD, FOR SURFACE, FOR ENERGO Smart, FOR INFOSYS a FOR LOGISTIC - hustota inovačního potenciálu pro tuzemský průmysl tak jinde nemůže být ani vyšší. Komplexní přehled novinek z tuzemského průmyslu se tak v různých segmentech představí opět na jednom místě, aby vytvořil zcela jedinečnou platformu pro sdílení novinek. Právě takové místo může pozitivně přispívat ke zvyšování konkurenceschopnosti tuzemského průmyslu. V neposlední řadě pak představuje stejnou obchodní příležitost pro potenciální vystavovatele. Již nyní veletrhy registrují 30% nárůst zájmu vystavovatelů.


Strojaři českých zemí, stavte se
Průmysl v České republice byl vždy silně orientován na strojírenství. Není proto divu, že největší procentuální zastoupení na Průmyslových veletrzích v Praze představuje část pod hlavičkou FOR INDUSTRY. V důsledku aktuálně probíhající transformace průmyslové výroby a silného vlivu digitalizace jsou na firmy kladeny vyšší nároky směrem k investičním aktivitám. Veletrh se tak stává skvělou možností pro hledání těchto příležitostí, a také prostorem pro nabídku nových technologií.
Moderní výrobní technika a progresivní technologie v oblasti strojírenských technologií i navazujících oborů budou na veletrhu zastoupeny praktickými ukázkami, které budou navíc podpořeny bohatým doprovodným programem. Mezi vystavovateli 16. ročníku veletrhu FOR INDUSTRY nebude chybět TAJMAC–ZPS, která představí více svých exponátů, firma BOUKAL zase plánuje představit model z řady frézek Servo od rakouského výrobce Bernardo, obráběcí stroje přivezou také společnosti Style CNC Machines, TST Servis, REXIM, PROFIKA či odborník na pily PEGAS GONDA a mnoho dalších. Do Prahy se po letech vrátí mj. také Strojírny Kukleny, Řízené stroje, TAIMA či WEMCO. Chybět nebudou ani firmy z oborů robotizace, manipulace, měření, průmyslového značení či mazání.

Lepší doprovodný program
Jedním z lákadel veletrhů bude již třetí ročník mezinárodního ENERGO SUMMITu, který se bude týkat především chytrého využití energie a vzestupu elektromobility. Technologickému pokroku v tuzemské výrobě vévodí trendy digitalizace, automatizace, robotizace i bezpečnosti. Právě to budou hlavní okruhy fóra s názvem Výroba nové generace, které neopomene zejména témata spojená s fenoménem zvaným Průmysl 4.0 či novým trendem v kooperaci lidí s roboty. Vrací se také konference a výstava trendů v oboru 3D tisku - 3Dexpo.

Více informací o veletrzích, doprovodném programu i o možnostech návštěvníků najdete na: www.forindustry.cz

 
Publikováno: 3. 5. 2017 | Počet zobrazení: 2104 článek mě zaujal 399
Zaujal Vás tento článek?
Ano