hnv murr

Nejrychlejší značení na světě pomocí JET3up RAPID

Vysoký stupeň automatizace má za následek zvýšenou produkci výroby. Bohužel značící systémy nedokáží s touto rychlostí držet krok a celý proces zpomalují.

 

Proto Leonardo technology přišel s tiskárnou Leibinger JET3up RAPID. Jde o jedinou průmyslovou inkjet vysokorychlostní tiskárnu na světovém trhu pracující na hranici fyzikálních možností. Rychlost značení je až 1000 m/min. (60 km/h). To je jako byste jeli v obci autem a tiskli na obrubník souvislý text.

Extrémní značení rychlostí 1000 m/min
Tato extrémní rychlost je důležitá především při značení kabelů, hadiček, trubek apod. Tisk je jasně čitelný na různých površích materiálů.
JET3up RAPID dokáže zvýšit efektivitu produkce až o 40 % oproti rychlostním inkjet tiskárnám dostupným na světovém trhu a zvýšit tak zisky výrobním společnostem a o to přeci jde.

Jak JET3up RAPID generuje peníze
Relativně malé zvýšení rychlosti produkuje velké zisky zvláště pro výrobce kabelů. Obvykle je potisk kabelu kritickým a zpomalujícím prvkem na extruderové lince. Představme si zvýšení rychlosti extruderu na základě zvýšení rychlosti potisku. Pokud jede linka na výrobu kabelů 500 m/min a s inkjetem Leibinger JET3up RAPID zvýšíme rychlost produkce na 1000 m/min, je nárůst produkce dvojnásobný. Za stejnou 8hodinovou směnu vyrobíme dvojnásobek kabelů, tedy dvojnásobný zisk, respektive je možné snížit cenu kabelů, protože čas na jeho výrobu je poloviční. Máme tady mocný nástroj pro generování zisku v podobě inkjetu Leibinger JET3up RAPID. Jedná se o přijatelnou investicí, která se vrátí v mnohem kratší době jak při použití běžných inkjetů.

Proč je tisk s JET3up RAPID na hranici fyzikálních možností
Tisk s JET3up RAPID je na hranici fyzikálních možností jak hydraulických, hydrostatických, elektronických, elektrostatických, tak i vzdušně turbulentních. Jednoduše řečeno nabíjecí matrice pro kapičku inkoustu neobsahuje jen napětí odpovídající pozici kapičky, ale je tam i velké testování a empirické doladění nabíjecího napětí za pomoci vysokorychlostní kamery snímající průlet kapičky vzduchem. Kompenzuje se vznikající turbulence od kapičky před a následně se dolaďuje pozice kapičky za ní letící.
Je to jako když jede cyklista z kopce za druhým cyklistou tak, že jej dojíždí, až jej díky sníženému odporu vzduchu předletí. Proto se kompenzuje let kapiček správným načasováním a nabíjením.
JET3up RAPID pracuje na limitu ne technických možností, ale fyzikálních vlastností, omezujících maximální rychlost tisku, proto je tak výjimečná a světově jedinečná.

Přijďte se přesvědčit na vlastní oči. Tiskárna bude značit na veletrhu AMPER 2017 na našem stánku č. 7.12 v hale V.

Zaujalo Vás dané řešení? Kontaktujte nás, vytvoříme Vám řešení na míru.

Leonardo technology s.r.o.
Ulička 37, 691 43 Hlohovec
E-mail: bubenicek@LT.cz  
www.LT.cz

 
Publikováno: 3. 5. 2017 | Počet zobrazení: 1642 článek mě zaujal 370
Zaujal Vás tento článek?
Ano