hnv murr

Elektromotory WEG v portfoliu BIBUS s.r.o.

WEG je jeden z největších výrobců elektromotorů na světě s více než 50letou tradicí a zkušenostmi ze všech průmyslových a environmentálních oborů. Továrny WEG opustí ročně 13,8 milionu motorů, nepočítaje ostatní přidružené produkty. Zde ve střední Evropě ale ještě není v běžném povědomí, i když nejbližší výrobní závody najdeme třeba v Německu. Oficiálním distributorem pro Českou republiku je naše společnost BIBUS s.r.o.

 

V portfoliu společnosti WEG najdeme mimo asynchronních, synchronních, indukčních a DC motorů také generátory, řízení, softstartéry, spínače, relé a různé bezpečnostní prvky. Kvůli zajištění kvality a plynulosti dodávek ve své rodné Brazílii si WEG vyrábí také vlastní nátěrové hmoty a laky na vinutí. Zaměříme se na pár vybraných produktů z oblasti asynchronních motorů.
Základní řada W22 (litinové) a W21 (hliníkové motory) umožňuje nejrůznější modifikace čidel, předehřevu, konfigurace vinutí pro rozběh, přepínání rychlostí a teritoria s jiným nominálním napětím, jako např. ruských 660 V. Motor je také možné vybavit brzdou, nezávislým ventilátorem a speciálními ložisky, které jsou elektricky oddělené od kostry, aby se zamezilo elektroerozi. Všechny tyto i níže uvedené motory můžou být doplněny celou škálou převodovek a měničů pro přesné řízení výstupního výkonu a rychlosti.
U nás ve společnosti BIBUS vám poradíme, jak si propočítat finanční návratnost investice do novějšího motoru pro IE3 a vyšší oproti starším řešením, který může být lepším argumentem pro přechod na vyšší efektivitu než nařízení z EU.
Dalším zajímavým produktem jsou motory pro vysoké teploty. Například pro odvětrávání kouře z budov, tunelů a také prostředků hromadné dopravy. Vydrží  400 °C po dobu až dvou hodin a vyrábí se ve stejné výkonové kategorii jako W22, ze kterého konstrukčně vychází.
Pro výbušné prostředí má WEG řadu plnící normy ATEX Ex - d, de, nA, tb, p, e, nebo tc. Najdeme zde motory od těch nejmenších až do 15 MW. WEG nabízí například vodní chlazení a nucené mazání ložisek. Tyto motory se používají zejména v petrochemickém a důlním průmyslu. Ale najdeme je i v potravinářství při zpracování sypkých, potencionálně výbušných hmot.
Na své produkty WEG dokládá také celou řadu certifikací pokrývající celý svět, takže váš výrobek osazený motorem WEG může být exportován téměř po celém světě.
BIBUS s.r.o. je oficiálním distributorem produktů WEG v České republice. Zde vám rádi poradíme s výběrem nebo speciálními úpravami pro váš projekt. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat (katalogy standartních produktů, výkresy 3D, aj.).

 

Jan Kacetl, www.bibus.cz

 
Publikováno: 28. 3. 2017 | Počet zobrazení: 2476 článek mě zaujal 406
Zaujal Vás tento článek?
Ano