hnv murr

Plug & Work průchod médií pro univerzální použití

Společnost SCHUNK rozšiřuje celosvětově největší stavebnicový systém pro stacionární upínání obrobků o kompaktní VERO-S MDN - univerzálně použitelný průchod médií. S jeho pomocí lze ovládat pneumatické, hydraulické nebo vakuové komponenty na upínacích stanicích VERO-S NSL plus díky Plug & Work během pár sekund.

 

Při automatickém zakládání do stroje umožňuje souhra upínacího systému nulového bodu a průchodu médií rychlou a spolehlivou výměnu různých upínacích přípravků. Případně mohou být skrz modul zásobeny komponenty pro automatické monitorování nebo čištění.  


VERO-S MDN modulární průchod médií umožňuje flexibilní použití fluidně ovládaných komponent na upínacích stanicích nulového bodu VERO-S NSL plus

Odolné spojky
Průchod médií lze libovolně kombinovat s novými nebo stávajícími upínacími stanicemi SCHUNK VERO-S NSL plus, tudíž odpadají drahá a složitá ostrovní nebo speciální řešení. Lze jej připevnit libovolně z obou stran. Modul je vybaven dvěma na sobě nezávisle regulovatelnými vstupy pro média a navržen pro systémový tlak až 250 barů. Jako všechny komponenty z modulárního programu SCHUNK VERO-S, který hraje rozhodující roli při zvyšování efektivity výroby, je také i nerezový průchod médií navržen velmi robustně a odolně. Bezúdržbové, speciálně utěsněné spojky zajišťují procesně spolehlivou výměnu a provoz. Přístup ke vstupům je buď ze spodní strany přes přímé připojení kanálovými otvory v upínací stanici nebo z boku přes hadicová vedení. V případě potřeby lze kombinovat dva moduly VERO-S MDN a sestavit tak čtyřnásobné médiové rozhraní. Konstrukční výška 39 mm odpovídá přesně výšce částečně zabudovaných upínacích modulů nulového bodu VERO-S NSL plus.  

Upínací systém nulového bodu
Nejpohodlnější způsob zvýšení flexibility upnutí obrobků poskytuje zaručeně nulový upínací systém VERO-S firmy SCHUNK. V modulu nulového upínacího systému radiálně umístěné upínací čelisti vtáhnou upínací čep a zajistí jeho pozici díky samosvornému a tvarovému spojení. Protože všechny funkční části jako základní tělo, upínací čepy a upínací čelisti jsou vyrobené z kalené nerezové oceli a modul je kompletně utěsněný proti třískám, prachu a chladicím kapalinám, osvědčil se v praxi jako velmi robustní. Výrobce standardně integroval připojení pro přetlakový vzduch, stejně jako možnost pro monitorování  upínacích čelistí. Tím lze každý modul použít do automatického provozu.   
Ještě relativně mladý je trend přímého upínání, který se stále více prosazuje při výrobě jednotlivých dílů nebo malých sérií. Přitom jsou obrobky opatřeny upínacími čepy VERO-S a přímo, tedy bez přídavného upínacího zařízení, upnuty do modulu nulového upínacího systému. Výhoda: Bez dalších rušivých kontur od čelistí, podpěr nebo upínek. Pokud se moduly nulového upínacího systému umístí na standardizované modulové podložky, jsou obrobky volně přístupné ze všech pěti stran.

Více informací k VERO-S NSL plus:
http://cz.schunk.com/cz_en/search/resultgroup/product/?tx_scsolr_search%5BsearchTerm%5D=VERO-S+NSL+plus


VERO-S je základem pro pružná a snadno kombinovatelná řešení v upínání obrobků - kompletuje výrobní proces a spojuje procesy, které činí flexibilnějšími

Naše záruka výkonu - Vaše výhody
Bezpečnější               Samosvorné upnutí pomocí pružin
Produktivnější            Až 90% úspora nákladů na seřízení
Všestrannější             Více než 1000 kombinací upnutí obrobků
Přesnější                   0,005 mm opakovatelná přesnost
Bezúdržbový              Hermeticky utěsněný proti prachu, třískám a chladicím kapalinám
Trvanlivý                   Základní tělo a funkční díly z kalené nerezové oceli

Akce: Nyní můžete využít speciální nabídku na startovací sady. Více o akci na: http://i0.cz/s/nosf/TvXuLZ/801156/VERO-S-NSL_2017_CZ_web.pdf

 
Publikováno: 27. 3. 2017 | Počet zobrazení: 2165 článek mě zaujal 334
Zaujal Vás tento článek?
Ano