hnv murr

Nerezavějící spojení od Schwer Fittings

Potrubní spojovací elementy z nerezavějících ocelí jsou nejen vysoce odolné, ale i maximálně spolehlivé. Společnost Schwer Fittings, která se výrobou těchto vysokotlakých šroubení z oceli zabývá, je v současnosti v oblasti nerezového materiálu považována za kvalitativního lídra na trhu.

 

Nerezová šroubení Push-In a Push-On
U Push-In tvarovek se hadice jednoduše zastrčí až na doraz a speciální fixační kroužek zajišťuje, aby hadice spolehlivě držela a těsnila i bez dalších pomocných prostředků. Tlakem na uvolňovací kroužek a současným tažením hadice se spojení opět uvolní. Při montáži a demontáži je spolehlivě zajištěna lehká a bezpečná manipulace, kterou lze mnohokrát opakovat bez narušení těsnosti šroubení. Je možné jednoduše montovat potrubí bez dodatečného nástroje.
Na rozdíl od spojení Push-In, u něhož se hadice zasouvá, se u nasazovacího spojení Push-On hadice nasazuje na speciálně vyvinuté a vytvarované hrdlo, které spolu se základním tělesem tvoří jednotku, a upíná se převlečnou maticí. Pro výběr Push-In/On nástrčkových šroubení navštivte: www.schwer.com/cs_CZ/push-in-on-nástr-ková-roubení/c/254764

Nerezová šroubení pro hydrauliku
Srdcem šroubení na zářezný prstenec podle EN ISO 8434-1 (DIN 2353) je řezný kroužek. Ve většině případů se používají speciálně vyvinuté a společností Germanischer Lloyd testované dvouhranné řezné prstence, které se už miliónkrát osvědčily díky velmi přesnému zhotovení a nejvyšší spolehlivosti.
Popis funkce nerezového šroubení se zářezným prstencem:
Při nasazení převlečné matice se řezný kroužek zavede do přípojného válce. Kónus vede řeznou hranu při zesíleném přitažení převlečné matice do povrchu trubky. Na čelní straně řezné hrany se tvoří kruhová řasa. Trubka se zatlačí do dna hrdla a může tu při odpovídající kvalitě přípravné práce splňovat těsnicí funkci. Na druhé straně se zaklíní řezný kroužek tlakem převlečné matice na trubku. Při dynamickém namáhání nabízí toto lisované uložení dodatečnou oporu. Je-li trubka přesně pravoúhle oddělena a čistě zbavena otřepů, mohou ve smontovaném šroubení vzniknout tři těsnící místa.

Šroubení se zářezným prstencem se dělí do tří konstrukčních řad:
Řada LL - Pro stlačený vzduch, umělohmotná potrubí, laboratoře, konstrukci přístrojů; především v oblasti nízkého tlaku do max. PN 100.
Řada L - Při větším tlakovém zatížení do max. PN 315, v oblasti měřicí a regulační techniky, v papírnickém a umělohmotném průmyslu, letecké dopravě, hydraulických zařízeních a průmyslu laků a barev.
Řada S - Při silných tlakových nárazech, kmitání a velkém mechanickém zatížení v těžkém strojírenství, výrobě lodí, hornictví, chemickém průmyslu, velkých chladírnách, přístavních zařízeních a plavebních komorách, off-shore, petrochemii, a to běžně v tlakové oblasti od PN 250 do PN 400, při užití kuželových závitů do PN 630.
Výběr šroubení na zářezný prstenec najde na: www.schwer.com/cs_CZ/roubení-na-zá-ezný-prstenec-24/c/65841

Hadice pro hydrauliku a pneumatiku
Kompletně slisované hadice PTFE s opletením z nerezového drátu, vlnité hadice z ušlechtilé oceli a hydraulické hadice s armaturou a objímkou.
Náš produktový management realizuje spolu se zákazníkem také specifická řešení v oblasti zvláštních armatur i zvláštních materiálů, jako je např. Hastelloy, titan. Důležité je zvolit si spolu s námi ten správný materiál pro hadici. Směrodatnými faktory jsou tu médium, tlak, teplota a požadované poloměry ohybu. Sortiment hadic najdete na:

www.schwer.com/cs_CZ/hadice/c/191200

 
Publikováno: 27. 3. 2017 | Počet zobrazení: 1848 článek mě zaujal 392
Zaujal Vás tento článek?
Ano