hnv murr

Ensinger nabízí materiály pro aditivní výrobu

Na veletrhu K představila německá firma Ensinger různé konstrukční a vysokoteplotní plasty. Mezi nimi i nové typy filamentů pro 3D tisk, které představují novinku v jejím produktovém portfoliu.

 
Skupina Ensinger, která disponuje rozsáhlým portfoliem materiálů, výrobních procesů a technických aplikací, vstupuje nyní do segmentu aditivní výroby, využívající technické plasty. Na tomto rychle se rozvíjejícím trhu pracuje firma s více různými technologiemi, primárně se však zaměřuje na technologii Fused Filament Fabrication (FFF), která je považována za velmi perspektivní pro vysokoteplotní plasty.
Ve spolupráci s řadou partnerů pokrývá skupina celé spektrum dodavatelského řetězce - od dodávek surového materiálu, který může být v rámci skupiny navíc dále modifikován dle požadavků aplikace, až po dodávku kompletních hotových kusů podle výkresové dokumentace. Výsledkem těsné spolupráce s různými výrobci 3D tiskáren jsou filamenty, které mohou být dobře zpracovány pomocí vysokovýkonných 3D tiskáren. Produktová řada obsahuje např. antistatický Tecaform AH SD (POM-C SD), Tecason S (PES) a Tecapeek (PEEK).
Na düsseldorfském veletrhu K firma vystavovala také čtyři komponenty vyrobené z materiálů Tecaflon PVDF (PVDF), Tecason P (PPSU) a Tecapeek (PEEK) na 3D tiskárnách od společností GEWO Feinmechanik a Indmatec. Funkční plochy součástí mohou být doobrobeny - divize výroby obráběných dílů se také podílí na této ultra-nové technologii, která umožňuje výrobu v těch nejpřísnějších tolerancích.
Jak uvádí informace tohoto zpracovatele plastů, zpracování filamentů těží z dlouholetých zkušeností značky Ensinger s extruzí plastů. Divize průmyslových profilů vyrábí filamenty z technických a vysokoteplotních plastů v příkladném standardu přesnosti, péči o dokonalou výstupní kvalitu zajišťuje i to, že výrobky jsou pečlivě testovány.
 
Publikováno: 24. 2. 2017 | Počet zobrazení: 1841 článek mě zaujal 396
Zaujal Vás tento článek?
Ano