hnv murr

Přesně uzpůsobená automatizace

Jeden z hlavních evropských výrobců strojů a zařízení pro zpracování plastů, německá společnost Arburg, představila v Brně na MSV ve své expozici výrobní buňku, jejímž jádrem je elektrický stroj Allrounder z nové konstrukční řady strojů Golden Electric doplněný 6osým robotem.

 
Nová konstrukční řada Golden Electric má nejlépe vyhovovat požadavkům českého a slovenského trhu. Stroje jsou k dispozici ve čtyřech konstrukčních velikostech s uzavírací silou od 600 do 2000 kN. Prezentovaný stroj Allrounder 520 E Golden Electric disponuje uzavírací silou 1500 kN a jednonásobnou formou na potravinové krabičky od české firmy Tvar. Hmotnost výlisku činí 72 g, doba cyklu zhruba 22 s. Exponát byl doplněn robotickou buňkou s 6osým robotem Kuka, který odebírá hotové výrobky z formy, uzavírá je a ukládá do zásobníku k dalšímu zpracování. Chapadlo, zásobník na výlisky a kryt celé výrobní buňky upravili specialisté firmy přesně pro danou výrobní aplikaci.
„Nová řada se vyznačuje osvědčenou technikou i atraktivním poměrem ceny a výkonu, což umožnilo využití standardizovaných komponent, jako jsou např. pevná kombinace vzdálenosti mezi sloupy, uzavírací síly a velikosti vstřikovací jednotky“, uvedl ředitel pobočky společnosti Arburg v ČR Daniel Orel.
 
Publikováno: 24. 2. 2017 | Počet zobrazení: 1827 článek mě zaujal 378
Zaujal Vás tento článek?
Ano