Aimtec hnv murr

Nejmenší voděodolný smartphone

Ultra malý a lehký telefon s označením Sudroid, je v současné době světově nejmenší odolný androidový (Android 4.0) přístroj. Standard IP53 sice naznačuje zvýšenou voděodolnost, nicméně objektiv kamery není krytý a nedoporučuje se vystavovat ho vodě při plavání nebo sprchování. S náhodným postříkáním vodou si uživatel starosti dělat nemusí.

 
I když vzhledem ke svým kompaktním rozměrům (90 x 48 x 11 mm) vypadá trochu jako dětská hračka, je to plnohodnotný smartphone, navíc s podporou dvou Sim karet. V jeho útrobách je dvoujádrový 1GHz procesor Cortex A7. Přístroj disponuje zadní 2Mpx kamerou, ve výbavě je i Bluetooth a wi-fi. Sudroid umožňuje surfovat po internetu, číst e-maily nebo hrát hry, i když 2,45 palcový dotekový (432 x 240) displej asi nebude úplně ideální pro tyto aktivity. Interní paměť lze rozšířit pomocí microSD karty. Pokud jste právě zajásali nad tipem na netradiční vánoční dárek, je tu špatná zpráva: do ČR se tento přístroj nedodává.
Nejmenší mobil na světě, jak je označován přístroj o velikosti platební karty, s názvem Backup Phone - záložní telefon, což plně charakterizuje jeho poslání - si ovšem na internetu objednat za zhruba 32 USD lze. Přístroj operuje v pásmech 2G GSM 850/900/1800/1900MHz. Je jen 6 mm silný a používá jednu Sim kartu a nabízí 32 GB vnitřní paměti.
 
Publikováno: 31. 1. 2017 | Počet zobrazení: 3587 článek mě zaujal 510
Zaujal Vás tento článek?
Ano