hnv murr

Camozzi otevřela zastoupení v ČR

Italská rodinná firma Camozzi není pro české techniky neznámým pojmem, firmu působící v odvětví pneumatických zařízení pro průmyslovou automatizaci zastupovali na českém trhu společnosti jako Stasto nebo Tech Con. Nyní se firma rozhodla rozšířit svou nadnárodní síť poboček i do České republiky a tím vytvořit silnější vztah se zákazníky českého a slovenského trhu.

 

Společnost, která už přes 50 let působí v odvětví pneumatických součástek, je přítomna ve více než 75 zemích celého světa. Tato mezinárodní síť společnosti Camozzi Group s centrálou v Itálii zahrnuje místní zastoupení, exkluzivní distributory, servisní centra a celkem 17 výrobních a montážních závodů. Své výrobní závody má v Itálii, Rusku, na Ukrajině, ve Spojených státech, Číně a Indii. Prioritou společnosti je rychlé splnění požadavků zákazníků, ať se nacházejí v jakékoliv části světa. Protože pro správné pochopení každého trhu je nezbytné být na trhu přítomen, hovořit stejnou řečí, setkávat se tváří v tvář a ne se pouze omezovat na digitální komunikaci.

Trochu historie
Firmu založili v roce 1964 bratři Attilo, Luigi a Geromino Camozziové v Lumezzane v italských Alpách v provincii Brescia, kde začali vyrábět vlastní pneumatické prvky. Za více než půl století existence firma zaznamenala výrazný růst, získala historické společnosti v národním i mezinárodním průmyslu a proměnila se ve významnou průmyslovou skupinu Camozzi Group. Dnes má více než 2400 zaměstnanců a obrat přes 350 mil. eur, nicméně rodinný duch byl zachován dodnes. Skupinu nadále řídí rodina Camozziů s respektem k tradicím.

Camozzi v ČR
Pro české a slovenské zákazníky otevřela skupina Camozzi novou pobočku Camozzi s.r.o. v Praze Hostivaři. Prostory zahrnují nejen kanceláře (200 m2), ale i 600 m2 skladových prostor. Generálním ředitelem společnosti Camozzi s.r.o. je Ing. Fabio Giacobbi a firemní strategií je vytváření skutečného partnerského vztahu i umístění a dostupnost technického týmu pro každého zákazníka.
Současná mezinárodní společnost Camozzi Group zahrnuje 13 podniků rozdělených do čtyř divizí: Automatizace, Obráběcí stroje, Textilní stroje a CSP (Camozzi Solutions Provider).

Divize Automatizace
V oblasti automatizace se Camozzi specializuje na navrhování a výrobu pneumatických komponent a systémů pro průmyslovou automatizaci. Nabízí kompletní systémy, v nichž mechatronická integrace zahrnuje i snímače a diagnostiku. Vývoj hlavních komunikačních protokolů a dálkové ovládání v kombinaci s nejpokrokovějšími pneumatickými technologiemi umožňují vytěžit z každého systému nebo pracovní jednotky maximální efektivitu. Proporcionální technologie velmi rychlým a přesným způsobem řídí tlak a průtok vzduchu, čímž se zkracuje doba výrobních cyklů strojů a optimalizuje se tak využití stlačeného vzduchu, což přispívá ke snížení spotřeby elektrické energie. Camozzi nabízí kompletní řadu akčních členů, řídicích prvků a veškerého příslušenství v oblasti automatizace ve všech průmyslových odvětvích.
Společně s komponenty pro průmyslovou automatizaci využívá Camozzi své zkušenosti k rozvoji technologií pro přesnou regulaci proudění kapalin. Firma se stala světově proslulou zejména díky vývoji miniaturizovaných elektroventilů pro vysoce přesné řízení plynných i kapalných médií se zvláštním zřetelem na systémy určené pro vědecké aplikace, automatizaci ale i lékařské a analytická odvětví.

Divize Obráběcí stroje
Velmi přesné obráběcí stroje a integrované systémy navržené pro různé oblasti aplikací, speciální stroje pro frézování, soustružení a stroje pro zpracování kompozitů na bázi uhlíkových vláken. Součástí divize jsou společnosti INSSE-Berardi, spojující dvě tradiční firmy z Brescie, a americká Ingersoll Machine Tools Inc., vyrábí obráběcí stroje střední velikosti a velké, integrované systémy a obráběcí střediska.

Divize Textilní stroje
Společnost Marzoli srl (dříve Marzoli Spa) je jednou z nejstarších italských firem v textilním průmyslu. Byla založena v roce 1851 a v roce 1999 ji získala skupina Camozzi, která tak získala značku Vouk. Stala se tak jedinou společností, která je schopná produkovat kompletní řadu strojů pro zpracování bavlny zahrnující výrobu příze i spřádací stroje.

Divize CSP
Divize byla založena v roce 2010 a nyní ji tvoří 7 italských společností specializujících se na zpracování nerostných surovin. Jejich portfolio zahrnuje pokročilé technologie pro zpracování nerostných surovin a výrobu součástek z nich.

Meziodvětvová podpora
Potřeba neustálého zkoumání inovačních a technologicky pokrokových řešení vedla k vytvoření speciální mezidivizní organizace, výzkumného střediska „Centro Ricerche Camozzi“, kde vyvíjejí a testují technická řešení, která pak nacházejí aplikace v nejrůznějších odvětvích. Každá firma navíc disponuje vlastními vybavenými laboratořemi a prostory vyhrazenými pro testování.
Konstruktéři součástek pro automatizaci musí neustále držet krok s vývojem a nabízet avantgardní řešení pro oblasti, jako jsou mechatronika, elektronika a hydromechanika, protože v následujících desetiletích se očekává výrazný růst poptávky po technických řešeních tohoto typu.

Camozzi a motorsport
Jméno Camozzi je dobře známé i fanouškům automobilových závodů. Úspěchy firmy a její nadšení pro motory se přeneslo do podpory motoristického sportu na té nejvyšší úrovni. V letech 1985 - 1998 byla Camozzi aktivní i ve formuli 1, kde její partneři (týmy Arrows, BMS Scuderia Italia, Forti Corse a od roku 1993 tým McLaren) dosáhli celkově 35 vítězství. V letech 2011 - 2013 Camozzi v závodech cestovních vozů spolupracovala mj. s týmy Maserati a Audi Sport Italia. V roce 2014 svou podporu firma přenesla do mistrovství světa FIA cestovních vozů WTCC a od roku 2015 působí v mezinárodním šampionátu cestovních vozů TCR.

 
Publikováno: 22. 12. 2016 | Počet zobrazení: 2351 článek mě zaujal 354
Zaujal Vás tento článek?
Ano