hnv murr

Snížení pracnosti

Ve strojích a zařízeních s vysokým stupněm automatizace je elektroinstalace často velmi složitá. Koncepce zapojení samostatnými vodiči zde naráží na své meze. Zapojení je časově náročné, rychle se stane nepřehledným a hrozí nebezpečí chybného zapojení. Pro odstranění změti kabelů v instalacích nabízí firma Murrelektronik pasivní rozbočovače, které minimalizují jejich pracnost.

 

Přechod na koncepci s pasivními rozbočovači je snadno realizovatelné řešení, jak provést instalaci levněji a přehledněji. Tyto rozbočovače výrazně snižují náročnost zapojování. Tam, kde dříve vedlo mnoho jednotlivých vodičů od rozvaděče k senzorům nebo akčním členům, se nyní pokládá pouze jedno vícežilové vedení rozbočovače.
Vlastní rozbočovač se umísťuje v bezprostřední blízkosti procesu, senzory a akční členy jsou připojeny nejkratšími spojovacími kabely. Práce se tím urychlí, sníží se množství možných zdrojů chyb - a přesto jde o poměrně jednoduše realizovatelné řešení, které mohou instalovat pracovníci na stroji bez potřeby zvláštních školení.
Znatelně se sníží objem jednotlivých vodičů, zmizí obávaná změť kabelů při jednotlivém zapojování a je možné upustit také od objemných skříní dílčích rozvaděčů. Výhodou je pro vedení senzorů a akčních členů vedle krátké délky také fakt, že mohou být snadno připojena nebo - v případě závady - také rychle vyměněna. Paleta rozbočovačů firmy Murrelektronik je velmi široká a umožňuje vhodné instalační řešení pro nejrůznější aplikace.
Podstatné je, že instalace je nejen rychlejší, ale také méně náchylná k chybám. Pro případ výpadku jsou tyto pasivní rozbočovače vybaveny LED kontrolkami u každého jednotlivého zásuvného místa. Pracovník na stroji tak na první pohled pozná, kde je závada. Díky tomu se snižuje doba výpadků a zvyšuje produktivita - to je konkurenční výhoda, která se bude hodit i koncovému uživateli stroje.
Více na www.murrelektronik.cz

Ve Stodu posilují výrobu
Počátkem letošního září, přesně 6. dne devátého měsíce otevřela společnost Murrelektronik CZ ve svém sídle ve Stodu u Plzně novou moderní budovu s výrobní halou č. 6, jejíž součástí je i administrativní zázemí s reprezentativními prostorami. Český Murrelektronik je dceřinou firmou německé společnosti Murrelektronik GmbH, a v plánu má další rozšíření výroby. Jak řekl v úvodním slově při slavnostním otevření Vladimír Schnurpfeil, jednatel firmy Murrelektronik CZ, největší devizou společnosti jsou lidi a individuální přístup ke každému zákazníkovi.
Díky posilování výroby rozšířila firma už několikrát výrobní kapacitu novými halami. Stavba poslední nové haly č. 6, jejíž užitná plocha činí 4200 m2, byla odstartována před rokem (září 2015) a už v červenci 2016 zde byla zahájena výroba, konkrétně výroba konektorů a průmyslové kabeláže pro vedení signálů.
Kromě nové výrobní haly jsou součástí nové budovy i reprezentativní prostory se školicím střediskem. Prostory budou sloužit nejen českému zastoupení, ale také ostatním jejich kolegům z celého světa na prezentace výroby i produktů zákazníkům.
Během 17 let se výrobní závod ve Stodu vypracoval na největšího výrobce celosvětově působící korporace podniků Murrelektronik. Dnes je jeho chloubou, a vyrábí zde téměř veškeré produkty rozsáhlého sortimentu, počínaje malými konektory až po velké transformátory. Podle vyjádření Vladimíra Schnurpfeila má firma v plánu další rozšiřování prostor, což má pozitivní následek na nábor dalších zaměstnanců. Už nyní pracuje ve firmě přes 700 lidí a díky rozšíření výroby vznikne asi 300 nových míst.

 
Publikováno: 22. 12. 2016 | Počet zobrazení: 1632 článek mě zaujal 311
Zaujal Vás tento článek?
Ano