hnv murr

VantaVision přináší na obrazovky dokonalou tmu

Loewe představuje novou řadu luxusních Ultra HD OLED televizorů s označením bild 7 s extrémní kvalitou obrazu. Klíčovým faktorem je nově vyvinutý proces zpracování obrazu VantaVision. Na tyto televizory byly použity nejen špičkové technologie, ale i nejkvalitnější materiály s exkluzivní povrchovou úpravou.

 
Loewe bild 7 je první televizor této značky osazený displejem OLED. Díky nové technologii zpracování obrazu VantaVision dokáže zobrazit skutečně tmavou černou barvu a zároveň poskytuje novou úroveň jasu i kontrastu, lepší barevnou přesnost a jemnější barevné přechody. Název technologie vychází z pojmu VantaBlack, který označuje nejčernější substanci stvořenou člověkem. Tento materiál s nejhlubším známým odstínem černé, který eliminuje viditelnou strukturu a plasticitu, je vyroben z uhlíkových nanotrubic a prakticky neodráží světlo - téměř veškeré dopadající světlo je pohlcováno strukturou materiálu. VantaBlack je používán jako referenční hodnota černé a používá se např. pro kalibraci teleskopů nebo v optických systémech satelitů. 
Design řady bild 7 je esteticky lehký a minimalistický - obrazovka s téměř neviditelným rámečkem je tenčí než většina smartphonů - její hloubka nedosahuje ani 7 mm. Po zapnutí se celá obrazovka pomocí soustavy motorů automaticky vysune vzhůru a odhalí tenký, ale výkonný soundbar s úctyhodným zvukovým výkonem 120 W, který je možné díky Bluetooth využít i pro bezdrátovou reprodukci hudby z mobilních zařízení. 
Novinka nabízí řadu možností instalace, např. i na svislou otočnou tyč rozepřenou mezi podlahou a stropem. V televizoru je pro nahrávání standardně integrován 3,5“ pevný disk s kapacitou 1 TB a propracovaný cable management, který skrývá kabely zajišťující propojení s ostatními zařízeními. Funkce samotného přístroje rozšiřují aplikace pro smartphony SmartAssit a SmartTV2move, umožňující kromě ovládání TV také vzdáleně spustit nahrávání na integrovaný pevný disk, i když se uživatel nachází mimo domácí Wi-Fi síť, a také souběžně bezdrátově přehrávat druhý obraz na tabletu nezávisle na tom, co právě zobrazuje televizor.

 
Publikováno: 30. 11. 2016 | Počet zobrazení: 1942 článek mě zaujal 413
Zaujal Vás tento článek?
Ano