hnv murr

Internet věcí míří do obráběcích strojů

Společnost Sandvik Coromant, představila na veletrhu AMB svou platformu CoroPlus, soubor IoT řešení, která mají výrobcům pomoci připravit se na Průmysl 4.0 a díky využívání nových kyberneticko-fyzikálních systémů učinit další krok ve splnění potřeb průmyslu nyní i v dalších etapách. 

 
Tato koncepce využívá kombinace obrábění s přímým připojením k síti a přístupu k technickým a výrobním datům a odborným znalostem o problematice obrábění kovů.
„CoroPlus se připojí ke stávajícímu softwarovému prostředí prostřednictvím otevřeného aplikačního programového rozhraní a uživatelé prostřednictvím software a hardware s přímým připojením k síti získají nejen přístup k produktům a aplikačním datům, ale díky nástrojům vybaveným senzory mohou provádět nastavení, řídit a monitorovat průběh a technické parametry obráběcího procesu v reálném čase. Celou obrobnu lze ovládat pomocí přesných on-site datových kontrolních panelů, prostřednictvím cloudových řešení a s pomocí integrace do uživatelem používaného software a systémového prostředí obráběcího stroje,” říká vedoucí oddělení digitálního obrábění Göran Näslund.
Platforma umožňuje optimalizovat výrobu na základě lepšího porozumění tomu, co se děje v prostředí dílny a obráběcího procesu jak na mikro, tak i na makro úrovni. Díky přímému připojení k odpovídajícímu nástroji a aplikačním datům mohou být doporučení přizpůsobena konkrétním úkolům. Výhodou pro obsluhu strojů je i to, že obráběcí proces lze kontrolovat na dálku, nástroje opatřené speciálními senzory je možné ovládat a zajistit, že nedojde k jejich poškození a zaručit jejich požadovanou funkci a výkonnost na základě datových informací shromážděných přímo v průběhu obráběcího procesu.

 
Publikováno: 29. 11. 2016 | Počet zobrazení: 1749 článek mě zaujal 428
Zaujal Vás tento článek?
Ano