hnv murr

Dvoušnekový extrudér pro menší prostory

Na nadcházejícím říjnovém veletrhu K2016 představí KraussMaffei Berstorff řešení, jak zvýšit výstup z dvoušnekových extrudérů řady 36D. Kombinace dvou extruderů vyrábí PVC-U trubky při prostupnosti až 2000 kg/h.

 
Podle výrobce jde o systém umožňující vysoce výkonnou produkci i ve stísněných prostorech. Kombinace dvou extrudérů KMD 108-36 E2/R snižuje prostorové nároky zhruba o třetinu, což umožňuje výrobu na nejvyšší výkon i v omezených prostorech, které by jinak nedovolovaly plnohodnotnou instalaci výkonných zařízení. Tento systém už vzbudil zájem zpracovatelů, kteří vyrábějí standardní PVC-U trubky ve velkých množstvích. „Vyšší výkon s menšími rozměry snižuje výrobní náklady v dlouhodobém horizontu," komentuje kombinaci extruderu Peter Roos, prezident segmentu technologií vytlačování.
Dalším přínosem tohoto řešení jsou významné energetické úspory - energetická náročnost je nižší ve srovnání s větším extrudérem, který používá dvojitého řetězce. Výkonná kombinace šetří při prostupu materiálu ve srovnání s KMD 164-32/R zhruba 0,02 kW za hodinu.
Hlavní důraz je kladen na dlouhé účinné předehřívání, které zajišťuje vyváženou kombinaci energie stříhání a tepelné energie, optimální zpracování materiálu a tím dosažení velmi dobré homogenity taveniny. Kromě toho zajišťuje nízké hodnoty komprese. Odolnost proti opotřebení je zaručena hluboce nitridovanými barely a molybdenovou vrstvou přivařenou na závity. To umožňuje zpracovávat i vysoce plněné PVC kompoundy.

 
Publikováno: 1. 11. 2016 | Počet zobrazení: 1944 článek mě zaujal 352
Zaujal Vás tento článek?
Ano