hnv murr

Přesná válečková ložiska pro obráběcí stroje

Pod názvem APTSURF se ukrývá nová řada vysoce přesných a výkonných válečkových valivých ložisek japonské firmy NSK, která jsou vhodná pro hlavní vřetena obráběcích strojů. 

 
Díky této řadě ložisek ocení uživatelé zejména u soustruhů a obráběcích center zvýšenou spolehlivost vřetena a zlepšení kvality obrobeného povrchu. Spolehlivost stroje a zlepšená kvalita povrchu obrobku jsou způsobené snížením úrovně vibrací. Díky optimalizaci vnitřní konstrukci ložiska a díky inovativní technologii výroby se objevuje další výhoda - prodloužení životnosti ložiska o 60 %. 
Neustále rostou požadavky na kvalitu obrábění a spolehlivost, které přispívají ke zvýšení konkurenceschopnosti výroby dílů na trhu. Ložiska APTSURF na tyto požadavky reagují zejména zvýšením přesnosti všech součástí ložiska. Tím je střední kvadratická hodnota vibrací při rychlosti 2000 ot.min-1 ve srovnání s konvenčními ložisky snížena o 55 %. V důsledku toho je zvýšena kvalita povrchu soustružených dílů.
Dalšími zlepšenými vlastnostmi, opět ve srovnání s klasickými ložisky, které ocení výrobci obráběcích strojů, jsou zvýšení dynamické únosnosti o 15 % a o 60 % delší trvanlivost. Ložiska se dodávají s vnějším průměrem do 360 mm a třídou přesnosti P4 a lepší. 

 
Publikováno: 27. 7. 2016 | Počet zobrazení: 2122 článek mě zaujal 443
Zaujal Vás tento článek?
Ano