hnv murr

Odolnější regulátory teploty

Regulátory teploty řady KT.R společnosti Panasonic jsou nástupci regulátorů řad KT, KT2, KT4, KT7, KT8 a KT9. Disponují pozoruhodným rozšířením nabídky funkcí, jako je např.: rychlé a snadné ovládání, zjednodušená konfigurace a funkčnost, čitelnost displeje či kompaktní design.

 

Nové a zdokonalené regulátory teploty jsou k dispozici ve třech formátech DIN 48 x 48, 48 x 96 a 96 x 96 mm. Dodržování osvědčených standardů pomáhá splnit požadavky trhu na nákladovou efektivnost a nabízí hospodárnost i vysoký výkon.

Snadná konfigurace a programování
Regulátor teploty je připraven k provozu ihned po dokončení počáteční konfigurace řídicích hodnot. Často používaná i často měněná nastavení lze snadno upravit. K vytvoření dobře fungujícího systému řízení teploty není zapotřebí příliš mnoho času a úsilí. Všechny požadované operace lze nastavit pomocí tlačítek na čelním panelu regulátoru.
Velmi snadné je i programování díky nastavení v devíti krocích. Jednoduše se zadají požadované hodnoty pro každý časový úsek. Tím je zaručena plná flexibilita systému řízení teploty.

Jemná regulace a automatické ladění
Nová řada KT.R pracuje se vzorkovací periodou 125 ms, která je poloviční ve srovnání s předchozími řadami. Proto je dosaženo dvojnásobné rychlosti oproti dřívějšku a tak je možné provádět mnohem jemnější řízení vytápění.
Vestavěná autoregulační funkce využívá metodu skokové odezvy. Při zvýšení teploty se dopočítají nové PID konstanty. Ty je možné spočítat i tehdy, pokud k jejich generování nemůže být použita funkce automatické regulace. Pokud je vypnuta funkce řízení přímým spínáním, nemůže dojít k narušení optimální regulace teploty. Velmi přesný režim PID regulace zaručuje přesnost ±0,2 % v celém rozsahu.

Další funkce
• Lepší čitelnost díky použití velkého displeje,
• Prostorově úsporný design: jednotka má hloubku pouze 60 mm,
• Provedení s více vstupy,
• Stupeň krytí IP 66 (čelní panel je zcela prachotěsný / odolnost proti stékající a stříkající vodě ze všech úhlů),
• Pětimístný LCD PV/SV displej,
• Velká tlačítka pro snadné ovládání,
• Komunikační rozhraní RS485 (jen model KT4R),
• V souladu se standardy UL/c-UL a CE.

www.panasonic-electric-works.cz
 

 
Publikováno: 1. 7. 2016 | Počet zobrazení: 1756 článek mě zaujal 452
Zaujal Vás tento článek?
Ano