hnv murr

3D tiskárna, jaká tady ještě nebyla

Jde o nový systém 3D tisku bez omezujících technologických překážek. Nová tiskárna umožňuje jako jediná na světě poprvé míchat a kombinovat plnobarevné přechody spolu s velkým rozsahem volby materiálů. V rámci jedné tiskové úlohy dokáže vytvářet různobarevné a multimateriálové prototypy.  

 

Tuto revoluční 3D tiskárnu Stratasys J750 uvedla na náš trh společnost MCAE Systems. Tiskárna eliminuje časově náročné procesy a zrychluje koncepční vývoj produktů i design. Uživatelům umožňuje kombinovat barevné přechody s různou volbou materiálů, aby dosáhli realistického modelu bez následného post-processingu. Na výběr je z více než 360 000 různých barevných odstínů a k tomu mnoho materiálových vlastností, od tuhých po pružné nebo od neprůhledných po průhledné.
Na jednom prototypu z této tiskárny může být zahrnutá široká škála barev, materiálů i materiálových vlastností. Výrazně to urychluje tvorbu realistických modelů, prototypů a dílů pro libovolné aplikační potřeby. Tiskárna J750 umožňuje téměř okamžité rozhodování díky zefektivnění způsobů, jakými jsou produkty navrhovány, vyhodnocovány a uváděny na trh. Odstraňuje mnohé z tradičních složitých procesů, zkracuje čas a prostředky nutné k vytváření prototypů, které odpovídají skutečným produktům. Prototypování lze uskutečňovat během několika hodin po vypracování počáteční koncepce pro okamžitou validaci designu a funkcí s interními zainteresovanými stranami i koncovými uživateli.
Díky softwaru PolyJet Studio jsou zefektivněny pracovní postupy. Intuitivní uživatelské rozhraní softwaru umožňuje velmi jednoduše volit materiály, optimalizovat tisk a spravovat tiskové fronty. Přiřazení barev, průhlednost a tuhost je usnadněno pomocí již známých ovládacích prvků. Jsou také minimalizovány prostoje spojené s výměnou materiálů. Při kapacitě šesti materiálů udržuje tiskárna nejpoužívanější pryskyřice v pohotovosti k tisku. Nově navržené tiskové hlavy znamenají simulovanou výrobu plastů, jako je digitální ABS, který může být vytištěn v polovičním čase na rozdíl od jiných PolyJet systémů od Stratasysu. Jelikož 3D tištěné modely jsou dodávány v plné barvě, textuře a v různých materiálech, není potřeba již plýtvat časem na lakování a montáž.
Z vysoké všestrannosti systému nové tiskárny mohou těžit např. firmy vyrábějící spotřební zboží, zdravotní pomůcky, projekční firmy, výzkumné instituce, nemocnice, lékařské fakulty apod.
 

 
Publikováno: 1. 7. 2016 | Počet zobrazení: 2072 článek mě zaujal 469
Zaujal Vás tento článek?
Ano