hnv murr

Obměna vozíků za plného provozu

Naše největší automobilka ŠKODA AUTO navázala na úspěšnou spolupráci se společností STILL ČR a uskutečnila významnou obměnu manipulační techniky. Celkem 148 používaných vozíků bylo nahrazeno novými v rámci komplexních poskytovaných služeb. Samotná výměna vozíků proběhla během dvou měsíců. 

 

Jednalo se o rozsáhlou obměna manipulační techniky, která potřebovala důkladnou přípravu. Díky velkému objemu dodávky nových vozíků se jednalo o poměrně složitý proces, který začal objednáním všech strojů s dostatečným předstihem z mateřského závodu v Hamburku. Na servisních dílnách Škodovky v Mladé Boleslavi a Kvasinách pak proběhla konečná technická příprava vozíků na předání zahrnující montáž přídavných zařízení, nastavení rychlostí, doplnění požadovaných bezpečnostních prvků, označení techniky evidenčním číslem a kompletace baterií. Vozíky stejné řady disponují jednotným ovládáním, takže řidiči se na nové vozíky nemuseli přeškolovat, ale rovnou s nimi mohli začít pracovat.
Protože automobilka klade velký důraz na bezpečný provoz ve výrobě i v logistice, byl vznesen požadavek na vybavení nových vozíků modrým bezpečnostním světlem, které patří mezi aktivní bezpečnostní asistenty čelních vozíků a retraků Still. Jde o asistenta, který v 5merovém předstihu před couvajícím vozíkem vysílá na podlahu modrý výstražný bod, což má velký bezpečnostní význam zejména při výjezdech z regálové řady nebo zpoza rohu.
 

 
Publikováno: 1. 7. 2016 | Počet zobrazení: 2075 článek mě zaujal 420
Zaujal Vás tento článek?
Ano